Grön av avund

Ja, jag bekänner att jag avundas Miljöpartiet och den öppna partikultur som florerar i detta parti. Åsa Romson, Bodil Ceballos, Gunvor G Ericson, Mikaela Valtersson och nu Gustav Fridolin. Alla kandiderar de öppet till de två posterna som språkrör. De tillkännager sina kandidaturer via facebook, twitter, artiklar, hemsidor och bloggar. Det står i bjärt kontrast till den tradition som finns inom mitt eget parti och som jag har skrivit om i inlägget Flytta på er!

Det finns många frågor där jag sympatiserar mer med MP än med S. Jag har vänner och bekanta som är aktiva inom MP. De lockar och pockar ”kom över till oss”, ”vi tar emot dig med öppna armar” och det har funnits stunder då jag har känt mig frestad... men nej... jag gick med i Socialdemokraterna 2006 och även om det blott och bart har gått fyra år känner jag mig som en sosse i själ och hjärta.

Krismedvetenhet och förändringsvilja har fram tills nu varit något av en läpparnas bekännelse inom S, men jag ser faktiskt ett och annat sundhetstecken efter den senaste valförlusten. De utmaningar vi har framför oss, om det så må vara politik, personer, organisation eller idédebatt – jag vill vara med! Jag vill vara en av de som påverkar, förändrar och kämpar.

[Under strecket]

Apropå sundhetstecken... I morse publicerade Expressen en artikel skriven av Johan Westerholmsom och som han vidareutvecklar sina tankegångar i inlägget

I artikeln skriver Westerholm att han vill se fler partidistrikt följa Stockholms stads exempel (ja, han är inte ensam om sin åsikt om någon, mot all förmodan, trodde det) och som av en slump, väljer Socialdemokraterna i Stockholms län (dit Westerholm tillhör) att samma dag, som publiceringen av artikeln, öppna upp processen i och med en facebookgrupp.

Två partidistrikt gläntar åtminstone på dörren och jag hoppas innerligt att de andra partidistrikten följer efter och (vad jag ännu hellre vill se) går ännu längre.

Fler på samma tema: Anders Wallner, Sandro Wennberg, SVT, DN, SvD, Expressen, Maria Frisk, Jakob Lundgren, Johan Westerholm, Makthavare

2 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Jag kan bara instämma - s har mycket att lära av mp i den här frågan. Missa föresten inte Makthavare.se:s Kandidatkollen, vi har gjort en för sossarna och en för miljöpartisterna.

Razmatazuz sa...

Jag instämmer i dina vänners kör;
Haka på ett parti med vind i seglen och en framtidstro. Ett parti med svar på framtidens problem som skiljer sig från moderaternas istället för att stanna på Sosse-Titanic som är på väg att fullständigt smälta ihop med moderaterna och kommer göra det alltmer de kommande åren är jag rädd för :(