Pursvensk?

Så här på morgonkvisten undrar jag över det där ordet, som Ulf Nilsson använde i sin krönika och som han grovt misslyckas med att förklara i sitt försvarstal. Vad är pursvensk? Hur många generationer tillbaka måste man hänvisa till för att definieras som pursvensk?

Jag har en tysk mor och en svensk far. 50-5o kan det tolkas som (och jag misstänker att en och annan nynasse avundas denna mix), men i mitt blod rinner hela Europa. Mina förfäder var hugenotter och fick fly från Frankrike till Tyskland. Min "svenska" far har såväl sameblod som vallonblod i sig.

Om jag får skryta lite, så består jag av en skön mix. När jag var liten bodde jag i en liten by på gränsen till Dalarna. Där hette "alla" Eriksson, "alla" var släkt med varandra och därtill var "alla" gifta med varandra.

När Nilsson i sitt försvarstal hänvisar till Slöinge där de "gifte sig med varandra" så menar han de facto inavel. De negativa effekterna av inavel är många och jag kan nu vara elak och säga att även Nilsson uppvisar några av dess effekter, men jag tror faktiskt bara att hans bäst-före-datum är passerat. Han borde sluta skriva och njuta av sin ålderdom nere i Frankrike istället. Det här är ju inte första gången som Nilsson kläcker ur sig dumheter i sin krönika. Det har skett många gånger och kommer att fortsätta att ske. Om ni anser att han har uttryckt sig dumt nu vill jag lova er att det kommer bara bli värre för varje år som går.

6 kommentarer:

Viktor sa...

samma sak gäller socialdemokratin. Ni borde lägga av och njuta av er ålderdom. Looooosers! Äh vad ligger ni på nu? 23% Det är såna som du som gör att man inte känner sig så pigg att rösta på dem. Såna som du och Lars Ohly. Hmm vill jag rösta på ett feministiskt Hbt-certifierat parti? Hmm. Svårt val Mycket svårt.
Där har ni svaret varför ni förlorar och kommer fortsätta förlora.

Fri sa...

Det var några hundratal valloner som kom till Sverige, några hundratal med specialist yrkeskunskaper, det är totalt vannsinne att jämföra det med tiotusentals individer varav många är analfabeter, religiösa extremister, kraftigt inavlade pågrund av kusinäktenskap.

Du har förövrigt inget vallonblod i dig, då det bara handlarom den vanligaste familjeskrönan som finns hos just pursvenskarna.

Alexandra Einerstam sa...

och som ett brev på posten kom just dessa kommentarer. Varför måste ni Sverigedemokrater vara så förutsägbara?

Och Viktor - Var det inte just SD som gick ut i AB och sa att just SD var det "hbt-vänliga" partiet.

Fri sa...

Det enda som egentligen är förutsägbart är okifober som Alexandra Einerstam och deras oförskämda och grundlösa beskyllningar om att de människor som inte tycker att den huvudlösa massinvandring vi ser är det bästa som hänt måste vara sverigedemokrater.

Jag är inte sverigedemokrater och det beroende på att jag tycker det partiet verkar vara ungefär lika tolerant som rfsu, socialdemokraterna och Alexandra Einerstam.

Betydligt mer intressant vore om Alexandra Einerstam kunde bemöta det jag skriver, alltså frågan om hon tycker det finns någon som helst skillnad på något hundratal valloner med specilistyrkeskunskaper som kom hit under hela 1600-talet, och flera tiotusentals individer per år med sjukdomar sprungen ur inavel, utan utbildning och med religiös extremism i bagaget.

Kenneth Ohlsson sa...

Varför förbjuder vi inte kusingifte i Sverige vilket inte alls är ovanligt i flera invandrargrupper? Kan du inte föreslå det?

Ps. De mest fördomsfulla jag träffat i fråga om sexualitet är homosexuella (om hetero). Hur kan det komma sig? Ds.

Viktor sa...

Va? Jag röstade inte på SD. Haha! Ni kanske har glömt att ni har andra politiska motståndare. Tips nr 1: alliansen. Tips nr 2: de som vann. Ni kanske inte märkte det. Sov er törnrosasömn. Av logik så är jag inte SD eftersom jag inte är speciellt hbtvänlig. Ni har kanske alla pkbloggar på er sida. Men ni har förlorat slaget om oss medelsvenssons. Det kanske ni märkte vid valet. Och ert förslag vid Mona Sahlins avgång: hitta en ersättare som är feminist. Ni kanske inte har märkt att feminist ungefär har samma klang som nazism för en mycket stor grupp människor. En sådan stor grupp som gör att ni förmodligen kommer förlora val efter val. Att den gruppen har växt sig så stark är det logiska resultatet av era fullkomligt omdömeslösa attacker mot den manliga befolkningen. Och resultatet är förödande: Nedmontering av välfärdssamhället. Nedmontering eftersom kontraktet är upplöst. Kontraktet att jag ska hjälpa dig vid nöd. Ett kontrakt som jag skrev under för tio år sedan, men som vittrat bort eftersom jag inte känner mig speciellt motiverad längre att ställa upp för sådana som er. Och, tro mig, vi har blivit väldigt många.