Ett svek mot partiet

Igår var jag arg och upprörd. Många telefonsamtal och mejl handlade om Morgan Johanssons utspel om FRA-lagen. Morgan Johansson (S) kan tacka sin lyckliga stjärna för att jag jobbade på ett skyddsobjekt igår (och därmed förhindrad att blogga). Något jag dock kunde göra var att skriva en debattartikel i Aftonbladet tillsammans med Eva-Lena Jansson, Tony Johansson, Erik Laakso, Ulrika Sandberg, Sören Juvas, Anders Nilsson och Steffen Oxenvad. Artikelns slutkläm:
Kongressen beslutade enligt följande: “Vi vill att en parlamentarisk utredning börjar om från början med frågan – i bättre dialog med medborgarna. Lagen bereddes för dåligt, och har allvarliga brister när det gäller grundläggande krav på rättssäkerhet, integritetsskydd och proportionalitet.” Utan nytt kongressbeslut ger den skrivningen inte utrymme för utökade befogenheter för övervakning av folket. Om Morgan Johansson vill se ett nytt och annorlunda kongressbeslut så får han i sedvanlig ordning skriva en motion till kongressen och sedan argumentera för sin ståndpunkt.

Kongressbeslut och vallöftet om att riva upp FRA-lagen måste respekteras. Väljarna måste kunna lita på de vallöften som partiet ger. Att svika vallöftet om att riva upp FRA-lagen är att svika såväl de partimedlemmar som drivit fram kongressbeslutet som dem som givit sin röst på socialdemokraterna i höstens val.

Frihet är en grundläggande socialdemokratisk värdering, massövervakning av folket är det inte. Därför vill vi att partiets företeträdare respekterar partikongressen och håller sina vallöften. Dra tillbaka förslaget om att ge utökade befogenheter för massövervakning!
På samma tema (endast ett axplock): DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, SVT, Johan Westerholmx 2, Martin Moberg, Peter Andersson, Sara Gunnerud, Mats Engström, Peter Högberg, Peter Johansson, Sandro Wennberg, Mary X Jensen, Dagens Arena, Peter Högberg 2

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta kommer göra att jag också kommer lämna partiet,,,om vi helt plötsligt inte skall värna om våran integritet som medborgare...istället göra USAs arbete med att i dagsläget jaga alla muslimer o fildelare...Suzanne