Sten Nordins julgåva: Foie gras

Finansborgarrådet, Sten Nordin (M), har idag delat ut 400 burkar Foie gras (gåslever) till de anställda på Stockholms stadshus.

Att Stockholms skattebetalare får betala för denna julgåva är motbjudande, vad som är än mer vedervärdigt är det djurplågeri som ligger bakom denna "delikatess". Läs till exempel artikeln Franskt djurplågeri = svensk lyx eller se nedanstående film:


5 kommentarer:

Helena Widegren sa...

Hej
det var inte gåslever med i julgåvan, det var anklever som via Werners Gourmetservice kommer från Selectos de Castilla där ankorna enligt uppfödaren har ett bra liv.

” Framställandet av en bra anklever och andra ankprodukter kräver mycket vård och stor traditionsbunden kännedom. Varje anka matas för hand med majskorn av våra erfarna experter. Detta görs i harmoni med den fysiska utvecklingen av ankan, som i sin tur ger en utmärkt smak. Det är därför ankorna blir slaktade i våra egna lokaler, styckningen görs manuellt och i traditionell framställning, utan någon typ av tillsatser. På detta sätt bibehållerSelectos de Castillas team en hög hantverksnivå samtidigt som den senaste tekniken används, för att försäkra den bästa kvaliteten av produkterna på marknaden i dag. I Selectos de Castilla är vi stolta över att vi kan föda upp våra ankor från att de har fyllt en dag till tre månader i stora inhängader i det Castiljanska åkerlandskapet. Gödningen utförs enligt traditionella metoder med hela majskorn och i mindre hagar. Genom detta respekterar vi den äldsta traditionen och strävan efter ankans maximala välmående för att kunna få de bästa råmaterialen och att kunna erbjuda våra kunder de bästa produkterna. Ankans foder är baserat på majskorn, baljväxter och gödningen utförs endast med majs under 2 veckors tid.

Se mer här: http://www.selectosdecastilla.com/sueco/blanco.htm

Mvh Helena Widegren, presschef, Finansroteln Sthlms stad

Alexandra Einerstam sa...

Kan man verkligen gå efter ett företags hemsida och bedöma utifrån det som står där? Förresten betyder Foie gras "fet lever" och kan vara såväl ank- som gåslever.

Gabbi sa...

Svar till Helena Widegren.
Ursäkta, men tror du på fullaste allvar att det går till så att producera anklever?
Pinsamt att du är så naiv.
Ha en god och glad vegansk jul.
Mvh Gabbi

Marcus Lindström sa...

@Helena Widegren

"Framställandet av en bra anklever och andra ankprodukter kräver mycket vård och stor traditionsbunden kännedom."

Det säger sveriges grisproducenter och sveriges minkfarmare också...

Mattias Lönnqvist sa...

Just när det kommer till Spanien och anklever finns det anledning att tro att det rör sig om uppfödning utan tvångsmatning.

På SIAL (internationella matutställningen) 2006 var det ett spanskt bolag som belönades just för att man tagit fram en ankleverprodukt utan tvångsmatning som alternativ till franska tvångsmatade gåslevern.

Det är bara att konstatera att "HBT-sossen" trampat i klaveret här, och bortskyllningarna blir mest pinsamma.