Ulrica Schenström – en inspirationskälla för Socialdemokraterna

På fredag ska jag gå på ett seminarum som anordnas av Prime, United Minds och Arenagruppen. Titeln på seminariet är Vägen ur en kris och medverkande är bland annat Ulrika Schenström före detta statssekreterare (M), Jytte Guteland ordförande SSU, Katrine Kielos ledarskribent Aftonbladet, Niklas Nordström före detta SSU-ordförande och seniorkonsult på Prime, Tobias Baudin, vice ordförande Kommunal och Jenny Madestam statsvetare. Diskussionerna leds av Ewelina Tokarczyk, före detta kommunalråd Göteborg.
Ovanstående skrev jag i ett tidigare inlägg och nu är jag så oerhört glad över att jag gick på seminariet. Vad jag anser synd, är att arrangörerna inte filmade seminariet och lade ut det på nätet. För jag sitter här en fredag kväll och är helt uppfylld av detta seminarium (och min fru tycker jag är oerhört tråkig som sitter vid datorn). Framför allt anser jag att det är nyttigt för sossar att lyssna på Ulrica Schenström.

Niklas Nordström berättade att seminariet kom till stånd efter denna artikel, skriven av Schenström. Och jävlar i min låda vad hon var bra på det är seminariet. Jag kommer att återkomma till detta seminarium, för jag antecknade som en besatt, men nu måste jag läsa igenom Kriskommissionens valanalys.

Andra som skriver: Peter Andersson om samma seminarium, Martin Moberg om KK:s valanalys så även Peter Karlberg, DN, Sandro Wennberg om att det här räcker inte Morgan Johansson, Rasmus Lenefors om när det bärande resonemanget brister, C G Karlsson med några analyser, Pierre Ringborg om vart är S på väg.

2 kommentarer:

Rupert sa...

Förvänta dig det värsta av den sk. "valanalysenen" för det är vad du kommer att få. Den är så sanslöst undermålig att partiet lika gärna kunnat lämna över arbetet till lemurerna på skansen.

Rapporten är ett positivistiskt haveri där en rad diagram staplas på varandra för att sedan följas av några högst banala och med all sannolikhet felaktiga slutsatser. Jag hade väntat mig betydligt mer substans och åtminstone ansatser till någon form av självkritik och vetenskaplighet i arbetet och då var jag ändå inte optimistisk.


Slutsatsen är alltså att den rödgröna budgeten misslyckades vinna folkligt stöd eftersom den bara var 96% identisk med högerbudgeten och inte 99% identisk? Ursäkta men kriskommissionen måste bestå av intellektuella imbeciller; om inte de och hela partiledningen slängs ut med med huvudet förse på kongressen så säger jag tack och hej.

Anonym sa...

Moderaterna gick ju igenom ett stålbad för att kunna bli vinnare och det blev dom. Så klart att vi kan gå igenom ett stålbad på liknande sätt och bli vinnare tillsammans med rätt ledare som kliver fram.