(S)kitsnack

Vid tunnelbanan möts jag av ovanstående rubrik. På sidan två i Metro av ytterligare en rubrik och en artikel som är skriven av Kristoffer Rengfors.

Att Per Gunne, chefredaktör och ansvarig utgivare för Metro, väljer att ta in artikeln och därutöver toppa dagens Metro med denna "nyhet" är för mig oförståeligt.
-
Vilka är de "ledande Socialdemokraterna" som ligger bakom denna "hemliga plan" (enligt Metros källor har denna hemliga plan vuxit fram i Skåne och Västsverige)? Om det pågår ett uppror som "skakar S", borde inte jag och mina partikamrater känna till och medverka (alternativt motverka) i denna plan?
-
Jag förstår var Per Gunnes partisympatier finns, men som ansvarig utgivare och chefredaktör för Metro, borde Gunne verkligen inte ha publicerat detta dravel.
-
Dilsa Demirbag-Sten har riktat skarp kritik mot vad hon anser vara en bristande bildningsnivå hos vissa svenska chefredaktörer. Därför avslutar jag detta inlägg med att citera Demirbag-Sten:
-
Vad säger det om mediebranschen när unga män med stora och dyra klockor sitter i positioner som kräver långt mer kunnande, bildning och mod än de hunnit införskaffa mellan minglandet och DJ-andet med vännerna på Stureplan? Att publicistiskt kunnande blir sekundärt i en värld där allt fler chefredaktörer utan journalistisk kompetens får befälet över allt fler publikationer.
-
Tingeling har bloggat på samma tema. Läs även Johan Westerholms inlägg Om journalistik med gelé i ryggen.

4 kommentarer:

Tingeling sa...

Jag har också bloggat om denna tidningsanka :-)

maloki sa...

Lite spännande är det ju definitivt. Men det brukar väl sägas att allt för att få "sälja" sina lösnummer? ;)

Åke Forsmark sa...

Mina värderingar är i stort socialdemokratiska men jag har absolut noll förtroende för Mona Sahlin och det är helt otänkbart att rösta på henne så jag skulle vara glad om det vore sant.

Ordförande Svensson sa...

Men S har ju alltid babblat om att det är politiken som är viktig - inte ledarna.

Nu har sanningen kommit ikapp och S tvingas erkänna att den bästa triumfkortet de har för att vinna valet 2010 är att de gör sig av med sin ledare.

Det är faktiskt väldigt komiskt att bevittna när bombsäkra sossar plötsligt bli bombsäkra på något som de var bombsäkra på att de inte skulle vara bombsäkra på!