Valrörelse


-
I natt har jag legat sömnlös och tänkt på valrörelse inför riksdagsvalet. Mina tankar är fokuserade på Stockholm och hur vi ska bli ett attraktivt parti i Stockholm. Jag har många förslag, men kommer någon att lyssna? Är det värt att jag sätter mig ner och skriver några sidor om hur jag tror att vi ska kunna vinna tillbaka väljare i Stockholm?
-
Fler har börjat göra valanalyser och har vidare mängder med förslag hur vi ska göra en ännu bättre valrörelse, än den vi just har avslutat. Anna Ardin har till exempel skrivit en bra valanalys och mejlat ut den på Rebellalistan. Ardin hade tänkt publicera den på sin blogg, men av olika anledningar gör hon det inte.
-
Kommunsekreterare, Tomas Rudin, anser att vi ska glädja oss åt att Socialdemokraterna som parti lyckats få 140.000 fler röster än i förra EU-valet och att valdeltagandet gått upp. Problemet är just att valdeltagandet har gått upp, vilket innebär att just där hamnar de 140.000 rösterna.
-
Nej, om Stockholms arbetarekommun har den inställningen, tror jag inte att de lyssnar på vare sig mig, Anna Ardin eller någon annan, ung S-kvinna. I och med den inställningen är "slaget" om Stockholm förlorat, såväl 2010 som 2014.
-
Om Socialdemokraterna skall vinna Slaget om Stockholm, måste Stockholms arbetarekommun börja lyssna på oss. Om vi ska vinna Stockholm, måste vi börja arbeta nu.
-
Rekommenderas varmt: Katrine Kielos ledare - Kom ut ur bunkern! och Kielos blogginlägg Sluta spela tennis med moderaterna!

3 kommentarer:

Fredrik Jansson sa...

Det är en så sorglig brist på krismedvetenhet i ledningen för Stockholms socialdemokrati att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Klyftan mellan socialdemokratiska valresultat i Stockholm och i landet bara ökar och man tror att allt är som vanligt. Men man lyckas varken locka arbetarklass eller medelklass till valurnorna i Stockholm.

Tomas Agdalen sa...

Jag tror inte att den gamla parollpolitiken fungerar eller systemkramandet om vi ska vinna storstäderna. Jag inbillar mig att jobb åt alla är en obegriplig dänga för en person i Stockholm som ännu inte nått 30-strecket. Rätt många är då ännu inte ens klar med sina studier. Lika lite tror jag att en ung person inte kan ta in varför en välfärdstjänst pråmt måste bedrivas i offentlig regi eller varför ens frågan är på tapeten. Ge mig servicen, tänker nog rätt många utan att fundera vidare på hur. Jag har själv skrivit lite på temat.

Alexandra Einerstam sa...

Nej, inget systemkramande. Visioner! Berättelser om Stockholm! Bildsättning!