Som Sosse avundas jag den gröna vågen över Europa. I huvudstäder som till exempel Berlin och Stockholm valde medborgarna de Gröna framför Socialdemokraterna. Die Grünen fick 23,6 procent i Berlin och är därmed det andra största partiet. Samma starka utveckling spår jag för Miljöpartiet i Stockholm.
-
I EP-valet fick MP 13, 6 procent i Stockholms län (S fick 16,7 procent) och ser man bara till Stockholm är MP större än vad S är (16,7 v. 15,1). Miljöpartiet har DET som vi saknar, men vad är "det"?
-
Är det walk over som gäller för Socialdemokraterna i Stockholm i valet 2010?
-
Eftersom vi nu samarbetar med Miljöpartiet, skall vi sluta konkurrera om samma väljare i innerstaden och istället fokusera på våra kärnväljare och på de som inte går och röstar (och som vi vet "tillhör" oss, bara de går till valurnan)? Ska vi äntligen få se ett mobiliseringsval 2010?
-
... Eller ska vi vässa vår politik? Ska vi byta företrädare? Ska vi byta ut hjärnorna bakom varje affisch, varje ord (investera, agera et cetera) och varje valplan? Ska vi lära oss att retorik faktiskt fungerar (titta bara på Schlingmann & Co. De lyckades sälja samma gamla, blå Moderater i en ny förpackning)?
-
Ska vi Socialdemokrater i Stockholm återigen göra ett katastrofval i Stockholm (och kanske ytterligare ett och ytterligare ett...) innan vi inser att vår politik eller våra företrädare eller vad det än må vara inte lockar storstadsbor? Finns det någon Sosse i Stockholm som sitter inne med lösningen? Finns det någon Sosse som har framgångsreceptet?
-
* Italienska - den gröna vågen
-
Några inlägg på samma tema:
En "valanalys" jag kan skriva under på
Personval fullt ut?
Partipolitisk terapi
En väckarklocka?
Studierna startar i dag
2 veckor sedan
3 kommentarer:
Se hur det gick för vänsterpartiet som i EU-parlamentsvalet satsade på mobiliseringsval. Det kan vara en farlig väg och leda till ett katastrofalt val.
Fast det handlade väl snarare om Vänsterpartiets hårdnackade motstånd till EU och mindre om mobilisering?
Vi måste göra både och. Locka tillbaka gamla väljare och göra ett mobiliseringsval.
Det var en i min förening som föreslog att vi borde skriva broschyrer som berättelser. Så här vill vi att framtiden skulle vara ur en förälders perspektiv, pensionärs perspektiv, en ung person som är 19 och precis ska leta bostad, jobb eller studera osv.
T.ex en nybliven förälder som arbetar inom vården. Hon/Han ska kunna veta att försäkringskassan har tillräckligt med resurser för att kunna göra ett beslut och utbetalning inom 4 veckor, inte oroa sig för att dagisplatsen inte finns den dag det är dags att börja arbeta, kunna veta att dagis även är öppen på kvällar och helger då föräldern arbetar osv.
Med konkreta idéer kanske människor börjar rösta på oss.
Skicka en kommentar