RFSU ger de rödgröna EU-kandidaterna toppbetyg

Tycker du att säkra och lagliga aborter är en rättighet? Att sexualundervisning och preventivmedelsrådgivning till unga är viktigt? Att alla människor ska ha samma rättigheter, oavsett sexuell läggning? Då ska du rösta i EU-valet den 7 juni, skriver RFSU på sin hemsida. RFSU skriver även:
-
Den som tycker att det är viktigt att EU-parlamentarikerna driver frågor om tillgång till säkra aborter, hbt-rättigheter och andra sexuella rättigheter ska inte rösta på kristdemokraterna Tuve Skånberg, Sofia Modigh och Gudrun Brundegård eller moderaternas Birgitta Lindberg och Gunnar Hökmark, centerns Johan Örjes eller folkpartisten Anders Ekberg. Vad Marit Paulsen (FP) vill är oklart, hon har bara svarat på en bråkdel av RFSU:s frågor.
-
Den Socialdemokratiska kandidaten, Hillevi Larsson, får toppbetyg av RFSU. Alliansfritt Sverige har bloggat på samma tema och skriver:
-
I förra veckan hängde Naturskyddsföreningen ut Europaparlamentariker med dålig koll på miljö- och klimatfrågor. Resultatet var slående likt RFSU:s.
-

Inga kommentarer: