Politikerbloggens "avslöjanden" är tråkiga

Politikerbloggen brukar fresta läsarna med ordet "AVSLÖJANDE". För ett tag sedan "avslöjade" Politikerbloggen att (S) krossar (M) i nätaktivism. Information som Johan Ulvenlöv redan publicerat på sin blogg. Är det då ett avslöjande? Nu har Politikerbloggen återigen kommit med ett "avslöjande": AVSLÖJANDE: Ny kris för socialdemokraterna efter valet.
-
Politikerbloggen och TV4Nyheterna skickade, igår vid lunchtid, ut fyra frågor till drygt 6 500 förtroendevalda Socialdemokrater i hela landet (hur valdes dessa ut?). Hur många svarade?
1 500 S-politiker. Utifrån 1 500 S-politikers svar kommer då statistiken från Politikerbloggen: 34 procent uppger att deras förtroende för Sahlin påverkats negativt av partiets resultat i valet. Statiskt trovärdigt? Nej! Ett avslöjande? Nej! Jag är fascinerad över att TV4 väljer att göra en sådan stor nyhet av detta "avslöjande".
-
På morgonen diskuterade Nalin Pekgul och Hans Dahlgren uenkäten. Föga förvånande ryckte Pekgul ut till Mona Sahlins försvar, men det som var anmärkningsvärt (och det som gjorde att programledarna inte riktigt hade kontroll över denna diskussion) var att Pekgul använde en av härskarteknikerna gentemot Dahlgren. Pekgul har fått svara (ett långt svar) på programledarnas första fråga och därefter får Dahlgren en fråga. Han hinner inte ens säga tre ord, förrän Pekgul avbryter honom och tar över. Programledarna försöker då ta kontroll över situtationen, varvid Pekgul säger till dem "ursäkta, men nu pratar faktiskt jag". Jag upplevde henne som mycket aggressiv och gapig. Ett kontraproduktivt framträdande av Pekgul.
-
Debatten mellan Pekgul och Dahlgren hoppas jag att ni, som inte såg den i morse, kan hitta på Nyhetskanalen. Klockan 19 och 22 ikväll kan vi få se mer inslag om detta på Tv4.
-
Jag var inte en av dem som fick svara på Politikerbloggens enkät, men däremot svarade Anders Löwdin på frågorna.

Inga kommentarer: