En väckarklocka?

43,8 procent röstade i valet till Europaparlamentet, vilket är en ökning, men jag hade gärna sett samma siffror som i riksdagsvalet. Det är bara att inse att medborgarna är tämligen ointresserade att rösta i detta val.
-
Socialdemokraterna gick plus minus noll, vilket var en besvikelse för oss som har slitit i valrörelsen. Min gissning var 30-33 procent. Jag vill däremot gratulera Miljöpartiet till valframgången. Piratpartiet är värt sitt mandat, eftersom PP fick unga män att gå och rösta.
-
Ovanstående staplar visar valresultatet i Stockholm. Socialdemokraterna fick 16,7 procent. Det, om något, borde vara en väckarklocka för politiker, politiska tjänstemän, PR-konsulter med flera inom partiet. Det kanske är dags att se över organisationen? Det kanske är dags för vissa personer att lämna sina uppdrag?
-
Maryam Yazdanfar skriver på sin blogg:
-
Okej. Till pudelns kärna. Vi socialdemokrater har för jag vet inte hur många gånger i ordningen fått tydligt besked av Stockholmarna. De gillar inte oss. Bortsett från kommuner som Södertälje, Botkyrka, Nynäshamn och Sigtuna där progressiva och nytänkande ledare kunnat föra partiet till framgång har det, för att tala klarspråk, gång på gång gått åt skogen. Det fungerar inte. Om vi ska vara så här små i Sveriges befolkningstätaste region kommer vi inte vara ett statsbärande parti.
-
Stockholmarna gillar inte oss, så vad ska vi göra för att vinna dem?
-
SR, DN, Aftonbladet, Robert Nord, Peter Andersson
-------------------------------------
Uppdatering:
Karin Berg skriver på sin blogg:
-
Sen tycker inte jag att vi, socialdemokrater, ska fokusera på moderaternas bakslag. Vi ska fokusera på varför vi ligger dåligt till i storstäderna och varför ungdomar och barnfamiljer inte röstar på oss. Vi vinner inget riksdagsval på att glädjas åt moderaternas dåliga resultat. Vi ska jobba med vår politik istället.
-
Karin Berg har helt rätt. Vi Socialdemokrater ska inte fokusera på Moderaternas bakslag. Vi ska jobba med vår politik istället.

1 kommentar:

Illwill sa...

Jag är inte mycket för att hjälpa Socialbidragsdemokraterna men trots det ska jag ge er lite tips på vad ni kan göra för att få fler röster:

1. Dumpa Mona Sahlin. Större delen av det svenska folket antingen hatar eller tycker väldigt illa om henne. De flesta ser henne som en rent vedervärdig person.

2. Byt ut den svenskfientliga politiken mot en svenskvänlig. Erkänn att det mångkulturella experimentet var ett fullständigt misslyckande. Inför en plan för kontrollerad ut- och invandring. Ut med de som inte hör hemma i Sverige, in med de som kan integreras i ett civiliserat samhälle.

3. Sluta fuska i varje val. Ni tappar bara i förtroende.

4. Anamma en demokratisk grundsyn. Alla ska ha rätt att ha möten, tala och ha åsikter, även de som har andra politiska åsikter än NI.

5. Sluta försöka styra människor genom facket. Att genom facket (LO) beordra medlemmarna att inte rösta på vissa partier är så vitt jag vet grundlagsvidrigt, vilket iof inte är något hinder för Socialbidragsdemokraterna.

Börja med dessa 5 punkter, sedan kan ni offentligt ta avstånd från kommunisterna (inkl Ohly) och erkänna de brott som de kommunistiska staterna står/stått för.

Först då kan Socialbidragsdemokraterna börja tilltala produktiva svenskar.