Kryssa en Socialdemokratisk kvinna!

Det behövs fler kvinnor i EU, skriver Anna Vikström på sin blogg. Därför väljer Vikström att kryssa Socialdemokraten Åsa Westlund.
-
Karin Berg vill hellre ha en röd klimatpolitik än en blå och röstar därför på Socialdemokraterna.
-
Alliansfritt Sverige finns 1600 skäl att inte rösta på något av högerpartierna.
-
Idag läser jag en intressant debattartikel i Aftonbladet, skriven av 46 pizzabagare. De skriver bland annat:
-
Vi kan annat än att bara baka Calzone. Nu använder vi oss av pizzan som en annorlunda politisk symbol för förändring i Europa. Med en knapp vecka kvar till valet har vi förvandlat hundratals pizzerior till valstugor. Vi kommer att uppmana våra gäster att förtidsrösta under hela perioden från den 20 maj till den 7 juni. Vi kommer att dela ut pizzakartonger med politiska budskap, ta på oss t-shirts och knappar, affischera och sprida foldrar.
Ett märkligt sätt att agera? Ja, kanske det. Men vi vill rikta ljuset mot vår vardag och våra problem. Vi tänker använda vår rösträtt. Vi känner väl till de politiska frågorna i Europa, fast på ett annat sätt. Vi har lärt oss mycket via parabolerna... Glöm inte bort pizza-Sverige i Europadebatten!
-
Dessa 46 pizzabagare kryssar, i likhet med mig, Evin Cetin. På Newsmill skriver Evin Cetin varför pizzakartongerna blev navet i hennes kampanj.
-
Nu ska återgå till sängen, eftersom jag är sjukskriven. Hoppas att jag är någorlunda återställd imorgon, för då blir det nämligen valrörelse för hela slanten.
-
Kristian Krassman gillar förresten Medinas (och Cetins kampanjlåt) Rikta ljuset.

3 kommentarer:

Johan Ulvenlöv sa...

Krya på dig. /J

Juristen sa...

Aldrig att jag skulle lägga en röst på en politiker pga dennes kön. Hur kan en sådan uppfattning överensstämma med jämställdhetstänkandet? Det är väl kompetens och budskap som skall vara avgörande, inte könet?!

Att rösta på sossarna är dessutom otänkbart. Det är ju ni genom bl.a. Bodström som har lagt grunden till den fascistisk polisstat som växer fram genom ständiga integritetskränkande och folkrättsvidriga lagar.

Alexandra Einerstam sa...

De kvinnor som finns på S-listan är meriterade och kompetenta. Jag jobbar för jämställdhet - därför kryssar jag en kvinna.
50/50!