Röda converse

Converse är inga vinterskor, anser min hustru Åsa. När vintern anländer (vintern, enligt henne bör påpekas) bär hon ner alla skor, (inklusive mina converse) och upp kommer svarta vinterkängor.

Ändock ser jag massor med tjejer och killar med converse vintertid, även när det är snöstorm och 21 minusgrader. Jag påpekar detta för Åsa jämt och ständigt, men hon viftar bort det med att de är "unga och saknar omdöme".

Unga och omdömeslösa? Medan jag själv halkar omkring i mina tjocka, otympliga kängor, verkar dessa conversebärare inte ha några som helst problem med kyla, halka, snö eller modd.

Efter jobbet idag, åkte jag till en skoaffär som just nu har ett ypperligt erbjudande på converse (det krävs ett medlemskap, men vad gör man inte för att få ett par skor 200 kronor billigare än ordinarie pris?).

Där var de - mina röda converse, storlek sex, som jag trånat efter en längre tid.

När jag kom hem, sade jag med bestämd röst till Åsa att dessa röda converse fick hon absolut inte gå ner med till förrådet. Det är två månader kvar tills våren är här och jag står inte ut med att gå omkring i vinterkängor längre. Men tänk om min fru har rätt? Tänk om det är omdömeslöst att gå omkring med converse denna årstid? Därför vill jag ställa tre frågor till de personer som bär converse året runt:

1. Är skorna halkiga?
2. Blir inte fötterna kalla vid minusgrader?
3. Blir inte fötterna våta, när man bär converse när det är vått eller regnar (alternativt när man vadar i snö eller modd)?


Jag vore mycket tacksam för svar i kommentatorsfältet. Svaren kommer att vara avgörande om jag är tvungen att gå ytterligare två månader med vinterskor eller om jag äntligen kan börja använda mina converseskor igen(även de nyinköpta).

Tidigare inlägg om converse:
Hej konsument! Alexandra Einerstam
Converse - skor för sossar
Jag och mina converse (egentligen del III)
ÄNTLIGEN PRIDE!
Jag och mina converse

5 kommentarer:

Staffan Lindström sa...

1. Ja
2. Jo
3. Jo
(fotnot: Jag har slutat med Converse året om av ovanstående skäl. Så du kan bortse från min kommentar om du vill.)

Anonym sa...

I think Åsa shold get a pair of warm socks for you. ;)

Erika sa...

1. Alla skor är hala på vintern, men jag halkar betydligt mer i mina kängor.

2. Det går bra om man inte ska vara ute så länge och har tjocka strumpor på sig. Men om man ska på tex demonstration, eller får stå och vänta på nån ersättningsbuss som aldrig kommer är det inte lika roligt! Köp en iläggssula.

3. Snömodd kan bli blött, annars inga problem.

Säg åt Åsa att hon inte behöver vara så rekorderlig jämt och göm hennes kängor :)

Alexandra Einerstam sa...

Tack Erika! Precis de svar jag ville ha!

Åsa sa...

Jag anar en konspiration här! Tur att Staffan är på min sida. Jag vidhåller min ståndpunkt, Converse är sommarskor, om ens det, baserat på Staffans svar ovan! :-)