Yxattack hos RFSL


Igår attackerades en kvinna i RFSL:s lokaler. En man använde den trubbiga sidan av yxan han hade med sig och slog kvinnan i huvudet. Efter överfallet försvann mannen med yxan, men greps kort därefter. Mannen är nu anhållen för grov misshandel. Varför inte mordförsök? Jag är bestört! Detta är ett hatbrott!
-
Många ungdomar, som skulle till
Egalia, möttes av polisbilar och media och medlemmar ur RFSL:s styrelse berättade för dem vad som hade hänt. Många mår dåligt av det inträffade. Att inte ens få vara trygg på sin egen arbetsplats, eller få komma till Egalia, för att få vara den man är, på grund av detta!
-
Så här säger Peter Frejhagen, vice ordförande för HBT-socialdemokraterna:
-
Varje gång attacker händer på någon av oss så finns risken där att färre vågar leva öppet med sin läggning eller färre vågar ta steget att bryta mot könsnormen. Attacker senaste åren minns vi väl, Pridetåg, fönsterkrossning på flera lokaler runt om i landet, Café Copacabanas bränder osv osv.

De får inte lyckas!Nu måste vi alla tillsammans stötta varandra att fortsätta våga göra oss synliga i kampen för öppenhet, det är det enda sättet att slå tillbaka emot dem som kränker oss på det här sättet. Hot och våld är de svagas medel, styrkan ligger i att stå upp och ta ställning.


Yxmannen erkänner hatbrott.

Mer info:
DN, SvD, Aftonbladet.


(Foto: Yngve Sjöman)

13 kommentarer:

Charlie sa...

Manifestation om detta? *vill* Har du idéer så hör av dig. Kram, Charlie / Renaissance Slut

Anonym sa...

Hur ska lösa hatbrotten, mer poliser, eller mer lagar? Kanske en bättre psykvård.
Eller ska vi gå ut på gatorna och skrika ut hur kärleksfulla vi är?

Jag tror på sättet som Copacabana löste sitt problem, genom att inte stänga, men hålla en fest för att finansiera till ett nödvändigt skydd och sen hålla "buisness as usual". Kafet har vunnit allas hjärtan.

Jag vet att jag är ute på tunn is men det är farligt att rubricera med Hatbrott. Varje brott måste ses som ett enskilt brott på samma sätt som man inte kan bunta ihop bögar och flator och generalisera med människor, för det är ju sådana generaliseringar som leder till fördomar och sen till hatbrott, Eller?

Simon

Alexandra Einerstam sa...

När jag använde ordet hatbrott var jag arg, men betänk att yxmördaren sade till polisen att rfsl sponsrar bögar och att det var därför rätt att ge igen. Polisen hanterar nu ärendet som ett hatbrott.

Alexandra Einerstam sa...

Till Charlotta: Jag kommer inte åt dina kontaktuppgifter, men en manifestation eller gatufest är jag med på!

Anonym sa...

Det här är lite halvrelaterat som jag snubblade förbi:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/asia-pacific/6697469.stm

Homosexuella verkar inte vara så vidare toleranta alla gånger de heller...

Vore intressant att se något liknande prövas här..

Alexandra Einerstam sa...

Det har redan gjorts. En heterosexuell man fick inte komma in på tjejfesten på Connection. Domstolen ansåg att C. hade rätt till tjejfester.

Fröken Sverige sa...

Om man låter muslimer välla in i landet, så kommer detta att öka.

Innan har det kanske varit nazister som varit det största hotet mot "oliktänkande". Men det har mest berott på att vi inte haft den mängden muslimer i landet innan.

Enligt islam är homosexualitet en synd. I islamska länder stenas och hängs homosexuella ständigt.

Och muslimer går hand i hand med nazisterna. Både i denna fråga och många andra frågor.

De stred bland annat sida vid sida, under andra världskriget. Idag har nazisterna möten i Iran.

Och i Rosengård vajar flaggor med hakkorset med jämna mellanrum.

Vi måste visa att vi INTE godkänner denna återgång till medeltiden.

Mvh

/FS

Anonym sa...

Hur som helst stöder jag en manifestation mot homohat för jag vill inte fastna i ett semantiskt träsk kring ordet hatbrott.

Bra att du bloggar och tar initiativ Alexandra!!

Simon

Anonym sa...

POSTAT AV: MACHO ALI


tjejen valde själv att beblanda sig med RFSL. Såklart få man fiender om man jobbar FÖR sånt som många tycker illa om. Sverige tolererar alldeles för mycket av sånt här (homosexualella, pedofiler mm) Okej, det är fel att slå tjejer, men detta hände på själva homohögkvarteret och då är de svårt att veta ifall de är en tjej eller "nåt annat" hahaha :)

Alexandra Einerstam sa...

När man läser kommentarer som den Macho Ali skrivit, så vet jag fan i mig inte hur jag ska skriva något vettigt tillbaka utan att sänka mig till hans nivå. Någon som kan svara Herr Ali?

Alexandra Einerstam sa...

Till Fröken Sverige: Du jämför muslimer med nazister. Du skriver att "om man låter muslimer välla in i landet, så kommer detta att öka". I mina ögon är du en lika god kålsupare som homofoberna.

Anonym sa...

Du har rätt Alexandra

Man kan inte gå i polemik med kvalificerade dumskallar som Macho Ali och Frkn Sverige

Och man kan njuta av friheten att stå över sånt tonårstrams. (Men kan du inte radera Macho Alis skit?)

Simon

Krassman sa...

Alexandra: Ge homofoberna och islamofoberna vad dom tål. Enligt islam så är bla bla. Har fröken sverige läst bibeln kanske? Puckon säger jag. Du har rätt till 100% Alexandra och det är bra mycket mer än vad dom har i skallen kan jag lova.