Totto och jämställdheten


Det är rackarns uselt, gamla strukturer håller sig fast. På partistämman i höst ska vi tillsätta en arbetsgrupp som tar grepp på jämställdheten.


Kvinnor, nej tack läser jag i Aftonbladet (där ovanstående citat är hämtat). Det är Totto, allas vår Sven Otto Littorin, som visar sig vara medlem i en elitistisk maktklubb som utesluter kvinnor.


Tottos pressekreterare Mårten Wennberg låter hälsa att Totto inte har några kommentarer och Wennberg säger vidare : "Han är medlem och har varit det länge. Han är medlem i många föreningar".


Wow, Mårten Wennberg! Aftonbladet ringer och du kontrar med ovanstående citat... Hörru Totto, vad är det för pressekreterare som får mandat av dig att komma med dumheter?


Gå genast ut ur klubben och ge substans åt det vi kan läsa på din och regeringens hemsida! OK Totto, i ditt departement ägnar man sig åt följande:


Frågor som rör arbetstid, arbetsorganisation, arbetsmiljö och arbetsrätt (utom jämställdhetslagstiftning), samt kompetensutveckling.


"Utom jämställdhetslagstiftning Totto? Det tolkar jag som att du hänvisar till din kollega Nyamko Sabuni? Innebär det Totto, att du fortfarande kan vara medlem i en maktklubb som kan innebära jävsituationer? Är det förenligt med ditt arbete på Arbetsmarknadsdepartementet?


Det här säger en forskare i Aftonbladets artikel: Herrklubbarna är en fara för demokratin. Det tycker kulturhistorikern Charles Petruson. Han har i studier av herrklubbarna intervjuat flera medlemmar som har hoppat av rörelsen.– De har bland annat vittnat om att man riskerar uteslutning om man pratar om klubben utanför den innersta kretsen. Det är bara personer med framskjutna positioner i klubbarna. De träffas och utbyter information. Så länge det inte finns insyn är det en fara för demokratin. Ja, jag håller med Petruson, för oavsett partifärg, så är det en fara för demokratin om det inte finns insyn.


Totto, gå genast ur klubben (och sparka din pressekreterare) och börja samarbeta med din kollega Sabuni! Ett Arbetsmarknadsdepartement som ägnar sig åt "frågor som rör arbetstid, arbetsorganisation, arbetsmiljö och arbetsrätt (utom jämställdhetslagstiftning, OBS! Min kursivering), samt kompetensutveckling" är, för att använda en gammal slagdänga, "en kvinna utan man, är som en fisk utan cykel".


Och ja, jag vet att det sista citatet är lite malplacé, men innebörden är och förblir att om du sitter på Arbetsmarknadsdepartementet, så kan du inte vara med i en dylik klubb. Det är oförenligt med ditt arbete (och snälla du, hänvisa inte till Sabunis departement, för om det är ett område där jämställdhet borde vara prioritet numero uno så är det just i ditt departement). Enligt din briljanta (observera ironi) pressekreterare är du ju med i så många föreningar, så då spelar det ju egentligen ingen roll om du avsäger dig medlemskapet i just denna klubb. Go Totto, Go Totto, Go Totto...
Och egentligen struntar jag i vilka klubbar folk är medlemmar i...
(Bild: DN)

1 kommentar:

Anonym sa...

Folk börjar gå lite väl långt nu, skit i vad karln gör på fritiden. Hans privatliv och vart han är medlem har inte resten av befolkningen med att göra.