Att leva som man lär

Aftonbladet har i en artikelserie granskat sverigedemokraterna. "Får bidrag - för miljoner" heter till exempel en artikel. Eva-Lena Jansson har belyst det felaktiga i artikeln och jag är benägen att hålla med henne. Det är skillnad på bidrag och socialförsäkringar.

Ändock ger artikelserien en bra bild av sd-politikerna. De försöker profilera sig som ett vanligt parti, men vad visar då Aftonbladets granskning - att det handlar om allt annat än ett "vanligt" parti:

Sd-politikernas väljare är mer oengagerade än andra väljare, sd-politikerna är mer skuldsatta, samtidigt som man förespråkar hårdare tag mot invandrarnas bidragstagande lever många förtroendevalda just på "bidrag". 11 högt uppsatta sd-politiker betalar inte underhåll, men de vill stärka kärnfamiljen - "hjärtats fosterland". Sverigedemokraterna vill vidare "ha hårdare tag" mot brottslingar, men är själva brottsbelastade.

För visst skall man väl leva som man lär? Lena Mellin sätter fingret just på detta dilemma i sin artikel om sverigedemokraterna. Ingen röstar på förlorare, skriver hon och jag hoppas att hon får rätt.

Sverigedemokraterna vill in i Riksdagen 2010. Om de får medvind i seglen i valet till EU-parlamentet 2009, på grund av lågt valdeltagande från oss andra, då kan sverigedemokraterna mycket väl passera fyraprocentspärren i Riksdagsvalet.

Fortsätt granska sverigedemokraterna på det sätt som Aftonbladet har gjort. Visa att sd inte är något alternativ!

Inga kommentarer: