Privatisera till varje tänkbart pris

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om borgarnas iver att sälja ut allmännyttan och jag får ytterligare vatten på min kvarn när jag läser debattartikeln Slumpa inte bort Tibble i Stockholm City.

Debattartikeln är skriven av Mikael Damberg, Conny Fogelström och Magnus Hedberg (alla tillhörande s).

Trots att 84 procent av lärarna och 76 procent av eleverna protesterat mot privatiseringen av gymnasiet har beslutat att sälja gymnasiet klubbats igenom. Vidare har 43 lärare i ren protest annonserat i lokalpressen om nytt arbete.

Under se senaste åren har Täby kommun investerat cirka 50 miljoner i detta framgångsrika gymnasium och nu säljs gymnasiet till en rektor och en lärare.

Det moderata kommunalrådet Leif Gripestams uttalande att privatiseringen är "odramatisk" är, om något, en stor underdrift. Lärare, elever, föräldrar och övriga partier protesterar. Till och med Jan Björklund är kritisk, men enligt Gripestam är det "odramatiskt". Kan någon skicka Leif Gripestam på en språkkurs (där synonymer för "dramatisk" bankas in i hans huvud), så att han förstår innebörden av ordet "odramatiskt"?

Utförsäljningen av allmännyttan handlar inte om att få pengar till nya investeringar (som Kristina Axén Olin sade i Aftonbladet). Det här handlar om ideologi. Drygt tre år har moderaterna på sig att sälja, sälja, sälja och fort skall det gå. Den iver vi ser nu handlar inte längre om att ha folkligt stöd för utförsäljningen av allmännyttan, utan enbart om att genomföra sin ideologi.

De säljer till högstbjudande (eller billigt till vänner. Tibbleskolan får rektorn och läraren betala 9 miljoner kronor för. Gymnasiet är värt cirka 40-50), oavsett land, de säljer ut det som är vårt!

Inga kommentarer: