Samma gamla kristdemokrater


Abortgräns kan komma att ändras läser jag i SvD (även här: Kd vill ha sänkt övre abortgräns) och i DN - Kd vill diskutera sänkt abortgräns. Så kristdemokraterna vill öppna för möjligheten för sänkt abortgräns? Föga förvånansvärt.


"Abortgränsen och gränsen för när ett barn kan överleva har flutit samman". Chefen för Hälso och sjukvårdsavdelningen på Socialstyrelsen, Bo Lindberg, säger till SvD: "Fortsätter den här medicinska utvecklingen blir det ohållbart med aborter efter 18:e graviditetsveckan".


Min fråga: är inte detta från fall till fall? I abortlagen står inget om antal veckor, utan det som avgör är om fostret är "livsdugligt" eller inte.


Kristdemokraterna vill diskutera den övre gränsen - vecka 22. Många medlemmar (läs abortmotståndare) inom kd vill sänka abort utan prövning från vecka 18 till vecka 12. Tack gode Gud för att kd:s partistyrelse (i nuläget) inte lyssnar på dem.


I juni kommer kd hålla riksting i Sundsvall. Den viktigaste frågan kommer då att vara just abort. Kommer Göran Hägglund och partitoppen kunna hålla stånd mot abortmotståndarna inom partiet? Göran Hägglund säger ju att det viktigaste är att arbeta med förebyggande abortarbete (vilket jag håller med honom om), men nu vädrar abortmotståndarna morgonluft i och med socialstyrelsen rapport.
-
Vi får inte glömma att abortlagstiftningen har haft stor betydelse för kvinnans frigörelse. Kvinnan har rätt att besluta över sin egen kropp, så snälla, rör inte abortlagstiftningen.


2 kommentarer:

Skuncke sa...

Var går gränsen? Både i historien och i andra kulturer idag ser man hur man hela tiden tänjer på gränserna och hittar ursäkter för att döda sin avkomma. Denna typ av massaborter, läs etnisk rensning som KD förespråkar såg vi ju exempel på i 30-talets Tyskland och de flesta vet nog vad den människosynen slutade med under 40-talet.

Infanticid, dvs utsättning har ju varit utbrett både i Sverige under vikingatid, i romerska riket, Kina och ett otal andra platser. I dessa kulturer ursäktar man sig med att barn inte är något levande eller att ett barn är inget liv innan det är döpt.

Sedan har vi ju den "svenska" kulturens alla dessa hedersmord med sina ursäkter där man dödar fullvuxna barn för sin familjs så kallade heder. Det är ok att se mellan fingrarna när det gäller detta enligt Alliansen, de mångkulturella kan ju inte bära någon skuld.

KD står inte för kristna värderingar och man undrar vad denna förkastliga människosyn ska leda oss till.

Alexandra Einerstam sa...

Skuncke - är vi för en gångs skulle eniga om att kid har en förkastlig människosyn?