SL höjer priset på månadskortet


Det läser jag idag i DN. Jag har tidigare skrivit om SL och att det snart kommer att kosta 1000 kronor (minst) att köpa ett månadskort. Ahhhhhhhgrrrrrrrrrrr.... snart går jag med i Planka! Borgarna vill verkligen att vi som åker kollektivtrafik, skall veta vår plats.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju logiskt, de vill straffa Norrtälje och Södertälje, de har ju inte röstat på alliansen.

Anonym sa...

Priset höjs igen. Gynnar de som har mest pengar. Inte studenter, och inte arbetslösa. Smart sätt från Alliansen att få bort "dregen" som de inte ordamässigt myntar öppet, men som uppenbart finns med där på deras tungor. Det är bara för sorgligt. Jag kan inget annat än att vänta till nästa val, eller hoppas att Svenskar orkar göra demonstration om att nuvarande makten skall avgå.

Är det dax för en strejk? eller skall vi plåga oss i 3 år till i tystnad?

Anonym sa...

Det är fortfarande väldigt billigt att åka kommunalt i Stockholm om man jämför med resten av landet.
Ingen som är glad över att landstinget får mer pengar?

Anonym sa...

Jädra gnäll, precis som juha skriver så är kollektivtrafiken väldigt billig i stockholms län jämfört mot övriga landet.

Anonym sa...

Ska det inte införas studentrabatter o dyl? Det är ju framför allt de arbetslösa, de som inte längre ens får sitt SL-kort betalt så de kan åka på jobbintervjuer, som får betala för det här. Själv är jag sjukskriven, och har inte längre råd att köpa SL-kort. Varje månad får jag mellan 200 och 500 kr att spendera eller spara, när väl mat och hundmat är inköpt. Då äter jag billigt, och går aldrig ut... Välkommen till verkligheten.

Stockholms lokaltrafik är billig, om man jämför med många (de flesta, tror jag) andra platser såväl i Sverige som utomlands. Å andra sidan höjs priserna nu för att bekosta system som flera utredningar visar är onödiga. Det finns utredningar som personer i SLs styrelse själva har visat upp, som antyder att det skulle bli billigare för samhället att ha gratis eller låg kostnad på t-banan, tex.

Sebastian sa...

De största höjningarna står ju vänsterblocket för, 100 kr 2002, från 500 till 600 kr, det var ju en höjning med 20 %.

600 till 620 är 3,3 %...

Inse, det kostar att ha en så stor lokaltrafik som vi har. Vill du inte betala så behöver du inte åka :)

Anonym sa...

Ehhh, Seb,

för det första skedde den förra höjningen efter att landstingets ekonomi var körd FULLSTÄNDIGT I BOTTEN av borgarna under förra mandatperioden. Minns du inte? Miljardunderskottet, till och med borgerliga revisorer som inte ville ge ansvarsfrihet osv... det var mot den bakgrunden taxan höjdes (och har legat still sedan dess).

för det andra är höjningen från 600 till 620 redan genomförd. Det här är YTTERLIGARE en höjning (där det inte framgår med hur mycket).

När minnet är kort, blir tankebanorna korta oxå!

Anonym sa...

Men dessutom ska det ju dessutom finnas möjlighet att skräddarsy ditt kort, så att du själv kan utforma kortet utifrån dina behov. Åker du bara tre stationer varje dag, kan du köpa ett mindre kort. Om du åker Södertälje-Norrtälje varje dag kan du specialanpassa kortet. Det kanske är bra, vi får väl se!

Alexandra Einerstam sa...

Men håller ni inte med om att det är konstigt att de "skatter" borgarna får via trängselskatten skall gå till vägar istället för kollektivtrafiken? Varför höjer man månadskortet? Jag tycker inte att 1000 kronor är billigt (jag har nämligen lite att röra mig med om man betänker Fackavgift, A-kassa, Tv-licens, hyresgästföreningen etc.). Ur en ren miljöaspekt är en höjning vansinnig.

Anonym sa...

Stockholm är inte alls bortskämda, i GBG ska man ju sänka priset med 115:-! Att höja avgiftstrycket istället för skatter är att lämpa över kostnader på låginkomsttagare. Man kan gå med i planka.nu för att man är arg men ännu hellre för att sätta press bakom kravet på avgiftsfri kollektivtrafik!