Rönnebergaseminariet - Red Bull för röda rosor

Red Bull ger dig vingar. Idag inleddes den socialdemokratiska kriskommissionens seminarieserie på Rönneberga kursgård. Det var en ren och skär energikick för de socialdemokrater som var där. Chefsideologen, Anne-Marie Lindgren, inledde med att tala om vart socialdemokratin är på väg. Lindgren sade många kloka saker, bland annat:

Den enskildes livsvillkor bestäms av hur samhället ser ut. Jämlika livsvillkor förutsätter därför sociala och ekonomiska strukturer som främjar jämlikhet. Formerna för att påverka och förändra samhälleliga/ekonomiska strukturer är till sin natur kollektiva det vill säga politiska och fackliga.

Framtidsfrågor för S är enligt Lindgren: skattesystemet, välfärdens finansiering, arbetsmarknaden, normpolitiken, tillväxten som inte går att skilja från klimatfrågan.

Efter lunch följde en oerhört intressant idédebatt. Jag satt och nickade och höll med i allt vad Aftonbladets chefredaktör, Karin Pettersson, sa. Lena Sommestad var briljant. Jag hade hoppats på att få byta några ord med henne innan, under eller efter seminariet, men jag var inte ensam om den förhoppningen. "Alla" ville prata med Sommestad.

När SKTF:s ordförande, Eva Nordmark, skulle hålla sitt föredrag, reste sig journalisterna och gick. Att höra på en facklig ordförande, är inte något som högerns ekokammare är intresserad av. Jag anser de facto att det är respektlöst av journalister som Ulf Kristoffersson, Anders Philblad med flera att packa ihop sina pinaler och gå medan Nordmark talar. Journalisternas sorti var inte diskret, tvärtom. Om SVT lägger ut seminariet på SVT Play, så kommer ni att såväl se som höra när de gör sin stökiga sorti.

Nåväl... dagen var (som redan nämnts) en ren och skär energikick, men jag medger att oron fortfarande gnager i bakhuvudet.

Andra som skriver: Studio Ett/SR, Nyhetskanalen, Johanna Graf, Expressen,Politikerbloggen,Politikerbloggen 2 och 3. Johan Westerholm, Staffan Lindström, Peter Högberg, Martin Moberg, Peter Johansson, Peter Andersson

2 kommentarer:

Johan sa...

Annicka Hamrud svarade:
vad bra om alla suttit kvar och det av den anledningen inte rapporterats i medierna. Då hade ni minsann klagat...

Efter en stunds funderande tror jag inte att det skulle göra något alls, ifall det "inte kommit med i medierna". Dels har de ju numera dygnet-runtrapportering, och dessutom hade en rapport som omfattade också SKTF-ordförandens föredrag givit mediekonsumenten mer valuta för pengarna.

...för att inte tala om ifall de vore med och lyssnar i morgon också.
:-)

Alexandra Einerstam sa...

De kunde ha lämnat seminariet innan Nordmark började föredraga. Det var nämligen en rast emellan, men nej... de satt och lyssnade i några minuter och när de inte ansåg att det Nordmark sa var intressant, först då gick de. Om de skulle hinna med sina rapporteringar - ja, då hade ju rasten innan varit ypperlig att använda sig utav.