Vilka är oddsen?

Idag är det Sydöstran som skriver att Sven-Erik Österberg är den starkaste kandidaten till posten som partiordförande för Socialdemokraterna. Ylva Johansson, Veronica Palm och Mikael Damberg nämns naturligtvis också i artikeln.

Som journalist, med uppdrag att skriva om partiledarvalet inom S, är det bara att gå in på vilket spelbolag (ovan Ladbrokes odds) som helst. Kolla oddsen och börja med den som ger minst utdelning och fortsätt därefter att beta dig ner genom listan. Det verkar vara gängse metod i nuläget om man ser till vilka namn som media nämner oftast.

Igår var jag på Farsta socialdemokratiska stadsdelsförenings medlemsmöte. Vi diskuterade naturligtvis partiledarfrågan och vilka vi skulle nominera till ombud för extrakongressen i mars. Jag blev nominerad! Märkväl inte till partiordförande (för som ni vet kandiderar jag inte). Nej, jag blev nominerad till ombud, så håll tummarna (och om du är medlem i Stockholms arbetarekommun så kryssa mig) för att jag blir ett av Stockholms ombud.

Det namn som under gårkvällens möte om partiledarkandidater dök upp flest gånger är en person, som enligt Ladbrokes ovan ger 15 gånger insatsen - Lena Sommestad. Media framställer henne inte som en stark kandidat (om de överhuvudtaget nämner henne alls), men de verkar ju gå efter spelbolagens odds, när de spekulerar i kandidater.

Själv har jag ännu inte bestämt mig för vilken person jag vill se på posten som Socialdemokraternas partiordförande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller bestämt på Veronica Palm för min del. Strategin att vinna mittenväljarna, som framför allt Mona Sahlin stod för, har ju alldeles havererat.

Pär Nuder får räknas bort och Sven Österberg är Blaha Blaha i Sahlinlinjens förlängnig, det duger inte alls.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.