Nu går torra fisken på land

När en ledamot i den socialdemokratiska partistyrelsen ber en tidning (Aftonbladet) och dess chefredaktör i princip att hålla käft, ja då går torra fisken på land. Har du inte hört talas om det idiomatiska uttrycket? Det är min tyska mamma som har slagit ihop två olika uttryck: skam på torra land och få sina fiskar varma, men det passar ypperligt i detta sammanhang för att försöka beskriva det oerhört smaklösa av Hoff och jag kan bara hålla med Peter Högberg som skriver ett inlägg under rubriken Vad har du, Hans Hoff tillfört partistyrelsen sedan 2005?.

Aftonbladets politiska chefredaktör, Karin Pettersson, ger även svar på tal i direkt anslutning till det dravel som Hoff skriver: Vi tar inte order av S:s partistyrelse. Bloggosfären, från vänster till höger, anser att Hoff är en riktig pajas och mina tankar går till en låt med Gudibrallan. Jag hoppas att Hoff får sina fiskar varma av övriga ledamöter i partistyrelsen.

Relaterat: Flytta på er!
Andra som skriver på samma tema: Peter Andersson, Sandro Wennberg, Johan Westerholm, Peter Johansson, Thomas Böhlmark, Johan Ingerö, Essbeck, Martin Moberg

1 kommentar:

online pharmacy sa...

Det är min tyska mamma som har slagit ihop två olika uttryck: skam på torra land och få sina fiskar varma, men det passar ypperligt.