Här ligger en hund begraven


Igår informerade sajten Makthavare att det är omöjligt att bli Sosse i SvD:s partitest. Makthavare skrev även att partitestet "kan komma att bli väldigt kritisterat" och så rätt sajten fick. Nyheten om SvD:s valkompass (eller snarare Eva-Lena Janssons inlägg Valkompass som pekar fel) toppar, i skrivandets stund knuff.


Fler av oss har nu provat och onekligen är det ett faktum - det går inte att bli Sosse
i testet. Jag har provat två gånger. Första gången svarade jag sanningsenligt på frågorna och andra gången svarade jag enligt Socialdemokraternas partilinje (såsom jag har tolkat den), men icke! Ovan ser ni mina resultat.

Den lilla konspirationsteoretikern inom mig vaknade då till liv (den gör det en gång per år). Jag tycker nämligen att det är mycket märkligt att de Socialdemokratiska väljare, som gör testet,
(även de som följer den Socialdemokratiska partilinjen till punkt och pricka) inte blir Sossar.

P.S. Kan inte vår partiordförande, Mona Sahlin, göra testet och redovisa resultatet på sin Facebooksida?

Andra som bloggar om SvD:s valkompass är Jesper Räf (som har facit till valkompassen), Gustav Andersson (som undrar om det går att bli Centerpartist medelst valkompassen), Albin Ring Broman (som menar att en trasig kompass gör mer skada än nytta), annarkia (som undrar om Sossar egentligen är Vänsterpartister), Per Ankersjö (blev Folkpartist), Johan Pettersson (tycker att det är konstiga frågor), Fia Arkelsten (blev enligt henne alldeles för många procent Folkpartist om än att hon faktiskt lyckades bli Moderat i testet), Johan Ulvenlöv (med uppmaning att tänka själv är bättre än att låta en kompass bestämma åt dig), Anders Svensson (är inne på samma tankegångar som annarkia), Peter Andersson (uppmanar SvD att lägga ner valkompassen, eftersom han minsann inte är Vänsterpartist.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan. Hittade en kompass på GPs sida. Den verkar fungera. Om inte annat så går det att använda den som en jämförelse med den andra kompassen.

http://gp.se/valkompassen/

Anders_S sa...

Jag kan bli sosse och piratpartist på bloggen. Sosse blit jag genom att fylla i vad jag anser att sossarna har för åsikter. Det är ni som testat som inte är sossar eller så är ni i alla fall inte överens med ert eget parti.

Anonym sa...

Enda sedan Palme trillade av pinnen har sossarna vandrat mot borgerligheten och rakt i famnen paa EU. V sitter lydigt still i baaten.

Fler valkompasser:
http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/08/29/lankar-till-valkompasser-och-partier-samt-betygsattning/

Kanske du skulle vara intresserad av denna dessutom:
http://www.youtube.com/watch?v=FUUpcBG7Ga8&feature=related