Nio av tio i jobbgarantin får varken utbildning eller praktik

Nio av tio i jobbgarantin får varken utbildning eller praktik visar en ny granskning från LO-ekonomerna. Dessa LO-ekonomer har även skrivit en debattartikel i SvD. De skriver bland annat:
-
Syftet med jobbgarantin var väl att få unga arbetslösa att delta i statliga arbetsmarknadspolitiska program – inte att utelämna dem och därmed spara pengar åt staten? Den rådande krisen skymmer de problem som kan uppstå i och med att befolkningen blir äldre och ungdomskullarna samtidigt snabbt blir mindre. Redan om ett par år kommer stora pensionsavgångar att märkas tydligt på arbetsmarknaden. Frågan är om det med dagens politik kommer att finnas tillräcklig kompetens bland unga när sysselsättningen börjar öka igen.
-
Ja, vad var egentligen den Moderatstyrda regeringens syfte med jobbgarantin? Enlig Sten Nordin (Moderat borgarråd i Stockholm) var jobbgarantin inte ett löfte utan ett "uttryck för en hög ambitionsnivå" (läs mer om detta i mitt inlägg Jobbgaranti - ett omöjligt vallöfte).
-
En garanti för att vara arbetslös i tre månader, skriver Kristian Krassman i ett läsvärt inlägg. Emilia Bjuggren har också bloggat om LO-rapporten.
-
-
P.S.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ungdomar i storstadsområden som går bärsärk och eldar upp allt som är löst !?.Inga arbeten och försämringar av A-Kassan !?.Sjuka tvingas ställa sig i kö på arbetsförmedlingen trots svår sjukdom trots att dessa aldrig lär ha en chans hos någon arbetsgivare till ett nytt arbete samt att arbeten saknas i landet redan till de som är fullt friska !?.En Försäkringskassa som från början hade till uppgift att stötta och lotsa den sjuke rätt i systemet men idag gör allt för att ta död på denna sjuka individ !?.En statsminister som ägnar sin tid till klimatmöten när de stora jättarna fullständigt struntar i lille Reinfeldts ord !?.Kriminella som rånar och dödar och ofta får bättre ersättning än offret samt blir frisläppta omgående !?.Nä , det ska fan vara Svensk i dessa dagar !?.

Pelle