Göran Hägglund gästar Verklighetens folk

Kristdemokraternas partiledare, Göran Hägglund, är ute på en "köksbordsturné". Hägglund reser runt i Sverige för att "sätta sig ned vid människors köksbord och över en kopp kaffe lyssna på vad de har att säga om sin vardag och sina liv, om politikens uppgift och gränser."
-
Hägglund har också skrivit en debattartikel i Aftonbladet där han berättar varför han ska åka och träffa Verklighetens folk. Han ska också ta med sig synpunkterna från köksborden in i arbetet med Kristdemokraternas valmanifest för valet 2010.
-
Tänk om majoriteten vid de svenska köksborden säger till Hägglund att de tycker att det är helt okay med samkönade äktenskap och stjärnfamiljer. Kommer dessa synpunkter då att finnas med i KD:s valmanifest?
-
I likhet med Katrine Kielos undrar jag även varför det är så viktigt för honom att bli fotograferad samtidigt som han, vid sitt "första köksbord", gästar familjen Gottfridsson på Ösjövägen i Sätila. En familj som snarare är ovanlig, eftersom de tycker att vårdnadsbidraget är bra. Ett vårdnadsbidrag som ratas av 95 procent (endast fem procent av Sveriges föräldrar har sökt bidraget).
-
En och annan har frågat om inte jag och Åsa ska bjuda in Hägglund till vårt köksbord. Nej, Hägglund är inte välkommen så länge han inte förstår innebörden av alla människor lika rätt och värde.
-
Rekommenderad läsning: Jesper Högströms artikel Bordssamtal
-
Tidigare inlägg:Verklighetens folk nu i modebranschen, Kristdemokraterna och trovärdigheten, Nyckeln till "Verklighetens folk", Verklighetens folk Verklighetens folk (del II) Verklighetens folk (del III)

Inga kommentarer: