Game, Set & Match

Gårdagens debatt i SVT:s Agenda mellan Mona Sahlin och Cristina Husmark Pehrsson hade karaktären av en tennismatch, där Sahlin gick segrande ur matchen. Även Expressen utsåg Sahlin till segrare.
-
Husmark Pehrsson visade återigen att den Moderatstyrda regeringen inte har kommit ut ur oppositionsgarderoben. Efter tre år i Rosenbad, trodde jag att de skulle sluta skylla på Sossarna, men ack vad jag bedrog mig.
-
Högern, med Cristina Husmark Pehrsson och Gunnar Axén i spetsen, har ju försökt framställa det som om vi Socialdemokrater också står för samma linje som Moderaterna i den här frågan. De hänvisar till skuggbudgeten. De måste läsa skuggbudgeten som Fan läser Bibeln. Inget mörkas i S-budgeten, vilket till exempel Expressen påstår.
-
Kan inte den Moderatstyrda regeringen, bara för ett ögonblick, se att det handlar om människor? Människor av kött och blod. Är man sjuk ska man få sjukpenning. Vi ska inte ha en stupstock i sjukförsäkringen.
-
Låt mig till syvende och sist citera Aase Berg i dagens Stockholm City (2009-12-14, s.15):
-
Man kan inte skyffla ut sjuka människor i ekonomisk förtvivlan och utgå från att de ska rycka upp sig och skaffa lite jävlar anamma och piggna till i nåt slags påtvingad entreprenörsanda. Nej, är det några som ska utförsäkras så är det Alliansen.
-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bravo, seems to me, is a remarkable phrase

Anonym sa...

It was specially registered at a forum to tell to you thanks for support.