Högern borde verkligen inte underskatta Sahlin

Claes Arvidsson, ledarskribent på SvD, undrar om Mona Sahlin är "av det rätta virket" och passar även på att dra upp Tobleroneaffären. En affär som har nästan 15 år på nacken och som Sahlin har sonat för. Att högern nu kommer göra allt i sin makt för att få valrörelsen att handla om person och inte politik är något vi i oppositionen har insett en längre tid.
-
Att Arvidssons angrepp mot Sahlin kommer dagen efter Novus Opinions sista väljarbarometer för året, är inte heller oväntat. Medierna ska ägna sig åt kritisk granskning av makten, men istället har gammelmedia blivit något av en anslagstavla för den borgerliga regeringen (läs gärna min artikel Journalister, kom ut ur oppositionsgarderoben). Det är så fruktansvärt trist och tråkigt att media missköter sin roll - att kritiskt bevaka vårt samhälle.
-
För att vara av det rätta virket krävs att partiledaren ska se sig själv som statsminister. Det gör nog även Mona Sahlin. Sahlins problem är att hon är så ensam om det, skriver Arvidsson.
-
Tyvärr Claes Arvidsson. Sahlin är inte ensam om att se sig själv som statsminister. Vi är faktiskt ganska många som ser henne som Sveriges första, kvinnliga statsminister. Efter Mona Sahlins sommartal skrev Nisha Besara:
-
Hennes självsäkerhet är bra - hon bygger sin image som blivande regeringschef och försöker att inte vara fånge i de strukturer som hennes tal kretsade kring: samhällets bild av hur en kvinna får vara och hur en "riktig" makthavare ser ut.
-
Mona Sahlin är kanske Sveriges mest underskattade politiker i dag, har Lars Ohly sagt och jag håller med honom. Ja, det finns vissa (läs Arvidsson & Co.) som har svårt för Sahlin, eftersom hon inte ser ut som en "riktig" makthavare och inte uppfyller samhällets bild av hur en kvinna ska vara, men ett tips till högern är: underskatta aldrig Sahlin och underskatta heller inte stödet för Mona Sahlin.
-
Johan Westerholm och Kristian Krassman har bloggat om samma ledare.
-
Foto: Linda Håkansson/Socialdemokraterna (bilden redigerad i Picnik)

2 kommentarer:

Max sa...

vi väntar fortfarande på den där "tydliga" socialdemokratiska politiken efter 3 års allt grövre smutskastning av alliansen och anklagelser utan egen politik

Anonym sa...

åh f*n. Det finns ingenting som gör mig så förbannad som svenskans ledarsida. Nu har de förstört hela min dag, igen =(

mvh
maria