Mona Sahlin är inte ensam

Sahlin ska rädda partiet i Stockholm lyder rubriken på artiklar i DN och Aftonbladet. Mona Sahlin toppar riksdagslistan för Sossarna i Stockholms stad, men rubriken är missvisande. Sahlin ska inte ensam "rädda" partiet i Stockholm. Endast tillsammans kan Sossarna i Stockholm vinna tillbaka staden. Det gäller alla - från kandidater på valbar plats till gräsrötter som inte figuerar på listorna. Alla måste vi slita i denna valrörelse. Vi vinner Stockholm med hårt arbete och en Socialdemokratisk politik. Därtill vinner vi inte ensamma Stockholm, utan vi kommer att vinna huvudstaden (och landet) tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.
-
Tillbaka till listorna. Det har skett vissa förändringar vad beträffar partiets kandidater. Listorna till Kommunfullmäktige antogs första december och på de tio första platserna är 45 procent av kandidaterna nya, 32 procent är 35 år eller yngre, 22 procent är 60 år eller äldre och 23 procent har utländsk bakgrund. Förnyelsen kunde, enligt mig, vara större.
-
Precis som Veronica Palm, är jag glad över den bredd som vi har på våra listor, men som jag skrev ovan kunde förnyelsen varit större.
-
Expressen

Inga kommentarer: