Julstämning, någon?


Det är oerhört svårt att uppbåda någon form av julstämning. Huvudorsaken är naturligtvis vädret (men jag måste tillstå att den Moderatstyrda regeringen också är en bidragande orsak).
-
Jag vill ha snö och is! Jag vill att det knastrar under mina skor när jag går. Jag vill åka skridskor. Pepparkakor, glögg, julmat, amaryllis, julstjärnor och julmusik... inget hjälper. Julstämningen infinner sig icke.
-
Förra året höll Fredrik Reinfeldt ett jultal. Om statsminister Reinfeldt håller ett jultal även i år - vad kommer han att tala om?
-
Den Moderate bloggaren Kent Persson menar att vi Socialdemokrater endast levererar domedagsprofetior. Vad han glömmer är att vi även har en rad förslag (finns att beskåda på Socialdemokraternas hemsida) som förhindrar just den "yttersta domen".
-
Minns ni Bagdad Bob? Om inte - här är ett klipp för att färska upp minnet. They're not even [within] 100 miles [of Baghdad]. They are not in any place. They hold no place in Iraq. This is an illusion ... they are trying to sell to the others an illusion.
-
Vill Kent Persson att hans partiledare ska hålla ett jultal á la Bagdad Bob? Vill han vidare att vi Socialdemokrater ska luta oss tillbaka och tysta se på när den kalla handens politik sveper över landet (och att även vi skall agera som Bagdad Bob)? Persson borde veta vad opposition innebär. Moderaterna har ju faktiskt mer erfarenhet av att vara i opposition än Socialdemokraterna.
-
Med politisk opposition menas regeringens motståndare. Oppositionspartierna har då som uppgift att kritisera samt analysera regeringens agerande.
-
282 dagar kvar till riksdagsvalet. Hur går det med arbetslösheten och hur stor blir den innan valet. Det är svårt att säga, men det är inte säkert att den avgör valet. Snarare är det vem som har störst förtroende för att bryta arbetslösheten som vinner, skriver Persson och jag håller med honom.
-
Efter alla turer med till exempel sjukförsäkringsreglerna, har förtroende för den Moderatstyrda regeringen minskat. Till och med högerskribenten Henrik Brors anser att Moderaterna är den stora förloraren i i SCB-mätningen. Det förefaller uppenbart att alliansens flaggskepp Moderaterna har problem, skriver Lena Hennel i den andra blå tidningen (SvD). Hennel skriver även: I stället förefaller de rödgröna partiernas kritik av regeringen finna gensvar hos väljarna.
-
Jag kan lova Kent Persson att vi Socialdemokrater, som just nu befinner oss i politisk opposition, inte kommer att vara tysta de kommande 282 dagarna. Vi kommer fortsätta kritisera och analysera den Moderatstyrda regeringens högerpolitik.
-
SvD, Peter Andersson, Peter Högberg, Röda Berget
-
Under strecket
Jag vill tacka Handelskammaren för en trevlig bloggkväll igår. En eloge till Handelskammaren eftersom den jämställer bloggare med journalister (och för god mat och dryck). Här kommer adresserna till några av de bloggare som var där:
Alexander Funcke http://skiften.se, Andreas Krohn http://krohniskt.wordpress.com, Anton Johansson http://fyranyanser.se/, Björn Alberts http://bjornalberts.com/, Erik Starck http://skiften.se, Gun Svensson http://farmorgun.blogspot.com/, Jesper Svensson http://jespersvensson.blogspot.com/, Joakim Lundblad http://skiften.se, Johan Eriksson http://johaneriksson.se/, Judith Wolst http://www.judithwolst.se/, Rosemari Södergren http://kulturbloggen.com/, Christian http://www.digisocial.se/ och Tobias Björkgren http://tobias.funderar.se

Jag vill till syvende och sist rekommendera Glasvegas julskiva.

Inga kommentarer: