Måndag hela veckan

Måndag hela veckan är en film som får mig att tänka på den Moderatstyrda regeringens politik.
-
Wikipedia:
Phil Connors (Bill Murray) är en tv-meteorolog med smak för sarkasm. Måndagen den 2 februari är han i den lilla staden Punxutawney för att spela in ett reportage från Groundhog Day, en årlig stadsfest tillägnad ett skogsmurmeldjur som sägs förutspå när våren kommer. Eftersom han avskyr staden vill han ta sig därifrån så fort han är klar med tv-inslaget, men en snöstorm tvingar honom att övernatta där. När han vaknar nästa morgon gör han den märkliga upptäckten att det är måndagen den 2 februari igen! Han har på något sätt fastnat i tiden och tvingas uppleva denna måndag om och om och om igen. Efterhand upptäcker han att han kan göra precis vad som faller honom in utan att bry sig om konsekvenserna, eftersom dagen börjar om nästa dag och ingen vet vad han gjorde dagen före. Han inser att han kan dra nytta av detta, till en början dock i syfte att få vackra kvinnor i säng. Det är alltså inte förrän han börjar visa människorna respekt och lär sig ödmjukhet som han tydligen kommer ur situationen och han kan vakna den 3 februari.
-
Varje dag drabbas människor av högerns orättfärdiga politik.
-
Hälften av dem som förlorar sin sjukersättning i januari har varit borta i över tre år från arbetsmarknaden. Nu ska de tillbaka, men inte för att de blivit friska – i stället ska de räknas som arbetslösa, skriver SvD. Mona Sahlin vill att Fredrik Reinfeldt ger besked om cancersjuka och utförsäkrade, men Moderaterna gör precis vad som faller dem in, utan att bry sig om konsekvenserna. Det sägs och skrivs att nu backar den Moderatstyrda regeringen i denna fråga.
-
Kritiken har varit massiv och visst kan man se det som att regeringen nu bryr sig om konsekvenserna och lyssnar på kritiken, men valet 2010 närmar sig med stormsteg och då Alliansfritt Sverige tydligt visar att Cristina Husmark Pehrsson & Co. visste vilka konsekvenserna var redan i januari, får jag en känsla av att högern blott och bart backar, eftersom valet närmar sig.
-
I likhet med Phil Connors har vi varje dag tvingats uppleva högerns orättfärdiga politik. Söndag 19 september 2010 är det valdag och jag hoppas att jag vaknar upp på måndagen med en rödgrön regering.
-
P.S. Liknar inte skogsmurmeldjuret Maud Olofsson?

Inga kommentarer: