Det sluttande planet

Att kristdemokraterna tappar i förtroendet hos väljarna, är inte svårt att förstå när man ser kvällens Agenda. Partiets syn på homosexuellas rättigheter står i skarp kontrast till "människors lika värde".
-
Enligt kommunalrådet Bengt Germundsson (i Markaryd, där kd fått 44 procent!) sitter inte "människovärdet i äktenskapet".
-
Lennart Sacrédeus, moralkonservatismens främsta förespråkare inom kd kommer med en rad skrämmande uttalanden i Agenda. Sacrédeus (hans efternamn är taget och betyder "helig gud" på franska, han är med i Livets Ord och han är vidare en stark abortmotståndare), blandar ihop koncepten totalt.
-
Sacrédeus är emot samkönade äktenskap. Han menar (på fullt allvar) att om gränsen passeras - det vill säga att samkönat äktenskap blir tillåtet i Sverige - då är inte steget långt från
månggifte, barnäktenskap och sex med djur.
-
Tror Sacrédeus att vi svenskar (oavsett sexuell läggning) är dumma i huvudet?! Tror han på fullt allvar att någon sväljer hans undermåliga retorik?
-
Det enda jag kan ge honom cred för är att han undviker ordet "pedofiler". Det är nämligen väldigt populärt bland homofoba mörkermän att likställa bögar med pedofiler.
-
Han talar om sociala experiment, stipulerade åldersgränser, det frigjorda samhället. Om vi tillåter äktenskap för samkönade par kommer vi i framtiden inte att fördöma sex med djur, säger.
-
Det är uppfriskande att finna en kristdemokrat som Nina Eklund, som säger till Agenda att denna moralkonservatism är ett hinder. Att denna moralkonservatism är som en "våt filt".
-
Göran Hägglund duckar skickligt när Claes Elfsberg ställer sina frågor. Han säger, som vi alla redan vet, att äktenskapet är till för man och kvinna och att det inte är en fråga om diskriminering. Det är partiets linje. 15 av 17 personer i kristdemokraternas partistyrelse är eniga i denna fråga.
-
Han talar vidare om att de företräder "barnens perspektiv". Ja, med andra ord inget nytt under solen.
-
För att ha en kristen grund, så har kristdemokraterna skickligt undvikit kärleksbudskapet i Bibeln.
-
Ja, det är ett sluttande plan, men inte för oss hbt-personer, utan för kristdemokraterna. Hur kan de värna människors fri- och rättigheter och samtidigt anse att homosexuella inte har samma rättigheter? Är inte vi också människor?

2 kommentarer:

Krassman sa...

Alexandra: Agenda var ju helt surealistiskt. Alla dessa korkade uttalanden från den heliga guden Sacrédeus och samtidigt en Göran Hägglund som som tjyvläser i sina papper och nästan talar i tungor om hur bra det här är för partiet.

Hägglund tyckas mena att eftersom 30% av Sveriges befolkning delar deras syn på äktenskapet så är 30% i riksdagsvalet ingen omöjlighet. Snacka om verklighets föraankring, NOT.

Anonym sa...

Ha ha ha, snarare 0,3% i riksdagsvalet! (kd) börjar mer och mer likna Chemical Ali: "Vad pratar ni om? Ser ni några amerikaner här?".