Viktig votering i riksdagen 16 april!

En proposition från regeringen om äktenskap för samkönade par kommer troligtvis inte förrän i höst. Nu har oppositionen tröttnat på att vänta och föreslår ett utskottsinitiativ i riksdagen.
-
Redan onsdagen den 16 april kan ett förslag klubbas igenom i kammaren! Bland annat har socialdemokraterna lagt motionen Könsneutralt äktenskap (2007/08:C416). Andra intressanta motioner som behandlas denna dag finner du här.
-
Om endast fyra borgerliga ledamöter säger ja till förslaget så är frågan avgjord. Därför har oppositionen skickat ett brev till utvalda ledamöter, för att påminna dem om att rösta ja i denna viktiga fråga. Dessa utvalda ledamöter är:
-
Tomas Tobé (m)
Olof Lavesson (m)
Hillevie Engström (m)
Birgitta Ohlsson (fp)

Barbro Westerholm (fp)
Fredrik Malm (fp)
Fredrik Federley (c)

Maria Kornevik (c)
Annika Quarlsson (c)
-
Bäste borgare, säg ja till könsneutrala äktenskap och fega inte ur genom att begära kvittning!
-
Tillägg:
-
Jag läste nyss ett inlägg av Johan Büser. Büser har visst läst Fredrick Federleys blogg. Federleys blogginlägg Så kom brevet, visar tydligt att regeringsmakt och enighet inom den så kallade alliansen är viktigare än mänskliga fri- och rättigheter. Jag håller med Büser - det är ett svek mot landets homo- och bisexuella!

4 kommentarer:

Anonym sa...

kan bli roligt att se hur röstningen går. du får gärna uppdatare mig på det. problemet med alliansen är att de måste ta hänsyn till KD i vissa frågor o då blir det kompromisser. får hoppas att vi slipper det nu. KD är ju ganska slittrat.

Anonym sa...

Bra sak!

Den norske regjeringen har nettopp gjort det klart at det vil bli en kjønnsnøytral ekteskapslov i Norge.

Alexandra Einerstam sa...

Ska Norge vara före Sverige igen?! *skratt*. Före Sverige med kvinnlig rösträtt och före Sverige med könsneutralt äktenskap. Heja Norge!

Din vän sa...

Skicka förslaget till T Billström också. Han borde väl vara för det?
mvh
RS
kulturbloggen.com