Proggens affischer

I helgen var jag och Åsa på Nordiska museet och såg utställningen Proggens affischer. På hemsidan läste jag att i samband med utställningen har sex stycken reproduktioner tryckts upp, men det var bara (i mitt tycke) tråkiga affischer. Varför reproducerade de inte den underbara affischen Halva himlen är vår?
-
Jag har en längre tid varit ute efter affischen (och t-shirten) Kärlek makt och systerskap. Många vänner vill också ha affischen eller t-shirten. Den är omåttligt populär, men på Stockholms Stadsmuseum är den slutsåld. De har meddelat mig att de inte tänker trycka upp nya. Galningar! Här har de alltså en produkt som folk vill köpa och vad gör de? Ingenting. Tryck upp nya affischer och nya tröjor och de kommer att gå åt som smör i solsken.
-
Här ser ni ett litet urval av de affischer som Nordiska museet ställer ut. Jag gjorde bildspelet innan jag upptäckte att det faktiskt finns en interaktiv utställning här. Ett proggens affischmuseum på internet skriver också DN om.
-

3 kommentarer:

Catti Ullström sa...

Fantastiskt bra utsällning måste jag däga. Var där för någon vecka sedan.

Marta sa...

På Arbetets museum i Norrköping hade de Kärlek, makt & systerskap-tröjor när jag var där i våras. Värt att kolla upp kanske?

Alexandra Einerstam sa...

Vaaaaaaaaaaaa?! Hade de kvar tröjor? Jag måste genast mejla dem!