We are family - en folkrörelse!

Igår öppnade pride park. We are family-tälten var välbesökta. Tre seminarier gick av stapeln i vårt gemensamma seminarietält. S-studenter höll i seminariet Queer och socialism = sant? Tiina Rosenberg stod i publiken och kunde till slut inte låta bli att kommentera vad som sades i panelen. Det var roligt!
-
LO presenterade sin nya fackliga policy mot diskriminering i arbetslivet på grund av sexuell läggning eller könsidentitet. Den finns, i skrivandets stund, inte utlagd på LO:s hemsida. Den finns dock att tillgå i pappersversion i vårt tält.
-
Martin Engman hade bjudit in bland annat Ylva Johansson till ett seminarium om HIV. I dag fortsätter vi med våra seminarier, så kom dit!
-
På kvällen förvandlades seminarietältet till ett Singstar/Guitar Hero-tält. Det blev mycket uppskattat. Vänsterpartiet ska förresten ha singstar-tävling i kväll och har utmanat oss socialdemokrater.
-
Jag har "spikat" till mig en t-shirt från Byggnads, som det står STARK STOLT TRYGG på. Den är görsnygg! På benet har jag en We are family-tatuering (se bild ovan) och på armen har jag en mångfaldsros.
-
Jag gillar konceptet
We are family. Vi är en arbetarrörelse, där fler folkrörelser ingår. Här vill jag passa på att betona folk i ordet folkrörelse.
-
Att partierna i den så kallade alliansen saknar denna stolta tradition är uppenbart. Varje gång jag eller någon av mina partikamrater gick förbi den så kallade alliansens tre tält var det antingen tomt, eller endast enstaka personer i dessa, vilket jag anser är ett tydligt tecken på att inget parti i den så kallade alliansen förstår sig på folkrörelse. Detta har gänget bakom Nyaafreakofnature dokumenterat (se nedan). Tre tält undrar kanske någon läsare. Ingår inte fyra partier i den moderatstyrda regeringen? Kristdemokraterna lyste som vanligt med sin frånvaro (även detta år när det är Europride).

Centerpartiet (tomt)

Folkparitet (nästan tomt)

Moderaterna (en modde som jobbar?)
We are family, med HBT-sossarna tält i förgrunden. Det var fullt inne i tältet, så folk fick stå utanför och prata.


----------------

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bilderna var roliga. Inte minst för att dom valt tillfället att ta bilderna. Kollar man på alliansens tält så är det fortfarande tidigt på dagen. Vid typ tre-fyra så är det alltid så löjligt tomt så att fylla ett tält är omöjligt.

På bilden av HBT-socialdemoraterna så är det senare. Det börjar skymma lite tydligt. På kvällen är parken alltid full. För övrigt kan jag inte ens se särskilt många i tältet. Bara runt om det. Många verkar bara gå förbi, och många står ofta utanför och pratar. Parken är en samlingsplats.

Snacka om historieförfalskning. Vill du ha ett exempel på historieförfalskning så skulle du kolla på fallet om det tre drunknade Romerna som man påstår att ingen hjälpte i Italien. Finns bild på massa bilder där folk till och med hjälper att bära kistan.

Andrahandsinformation är också opålitligt. Det är inte alltid segrarna som skriver historien.

Jag litar inte på någon som har något att vinna på informationen som dom lämnar ut.

Jag tror sossarna missförstått folkrörelse, det gäller inte bara när folk går förbi ens tält... ;)

Alexandra Einerstam sa...

Om du går in på egenskaper på bilderna, kan du se att de är tagna med någon minuts skillnad. Det är INTE historieförfalskning!

Alexandra Einerstam sa...

Att folk står utanför tältet, beror på att de inte kan komma in i tältet, eftersom det är fullt. Jag var där Tobias.

Afreakofnature sa...

Åh, Tobias, Jätteintressant att du funderar över tidsskillnedarna.
Det var jag som tog bilderna och kan intyga att det inte skiljer mer än en max en kvart mellan de olika "bildobjekten".
Historieförfalskning är så långt ifrån min ideologi man kan komma - det här är verkligheten i Pride Park onsdag em-kväll vid fem-tiden på eftermiddagen. Som sagt, verkligheten...

Anonym sa...

Jag är väldigt anti när det gäller politiseringen av pride. Därför avskyr jag det här, och hoppas att vi kan få mer homosexuella talare än en jäkla partiledare. Tycker det är riktigt patetiskt att det ska handla om att ragga röster. För min del så hade det varit lika bra om dom hade tagit bort sina tält helt och hållet.

Oavsett om det är tidsskillnad eller inte så kan man ju alltid välja tidpunkten att ta bilderna. Något händer i sossarnas tält, så då tar man bilder då.

Dessutom är det riktigt töntigt. Varför la du inte ut bilder av vänsterpartiets och miljöpartiets tält, Alexandra?

Man ser vad man vill se som det heter.

Varför är jämförelsen viktig? Det är lite som när man var liten och killarna tävlade om hur många människor som dom kände.

Det är lite patetiskt, och instinktivt så litar jag inte på sånt här, och undviker själv politiska tälten som synden varje år, oavsett vilket parti det är...