Per Schlingmann v. Stefan Stern

Jag läser en intressant artikel i Fokus om moderaternas propagandaminister Per Schlingmann och socialdemokraternas motsvarighet Stefan Stern. Stern har varit med om framgångar men också stora motgångar. Han var presschef i valet 1998. Socialdemokraterna fick rekordlågt resultat i detta val. I EMU-valet var Stern ansvarig för kampanjerna Ja till EMU och det blev ett NEJ. Frågan är: kan Stefan Stern matcha Per Schlingmann? Jag är tveksam.
-
Bo Krogvik, hm? Så här säger han till SvD: Men Bo Krogvig vill tona ned den egna yrkesgruppens betydelse. Han säger att konsulterna bara kan hjälpa till att formulera budskapen, så att de når ut till väljarna. "Det finns inga häxbrygder" säger Krogvig, och travesterar en gammal progglåt: "Ingen kommer undan att politiken är det viktigaste. Och det är politik som folk röstar på."
-
Per Schlingmann använde sina häxbrygder under valrörelsen 2006. Han lyckades med lanseringen av de nya, ljusblå moderater, trots att det till syvende och sist visade sig vara samma gamla, mörkblå moderater.

Inga kommentarer: