Rött kort för Nyamko Sabunis siffertrixande och beskyllning

Aldrig någonsin gör vi oss beroende av ett parti som sverigedemokraterna,
i någon politisk församling, någonstans någon gång, aldrig.
(Mona Sahlin, Almedalen 2008-07-08)
-

I en debattartikel i DN, ansåg Nyamko Sabuni att Mona Sahlin är ansvarig för sverigedemokraternas framgångar (läs mitt tidigare inlägg här). Detta tillhör det politiska spelet. Men nog vittnar det om en viss desperation skriver Håkan A. Bengtsson på ledarplats i Dagens Arena.
-
Ett politiskt spel att beskylla Sahlin för sverigedemokraternas framgångar? Det är rött kort på en sådan beskyllning anser jag. Dock håller jag med Bengtssom att det vittnar om desperation från Sabunis sida.
-
Så här skriver Luciano Astudillo på sin blogg: Gå in på sidan 9 i rapporten och kolla staplarna där man redovisar hur utanförskapet växt. Av någon anledning så gör fp ett skutt från 1990 till 2002 och därefter en stapel för varje mandatperiod. Vad vill Sabuni mörka? Jo, att det stora utanförskapet tillkom under regeringen Bildt. Så genant siffertrixande! Jag avslutar med ytterligare ett citat av Mona Sahlin:

-
Ett utanförskap kan inte lösas med ett ovanförskap.

-
DN
SvD
Luciano Astudillo, Almedalsbloggen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den där strategin fungerar inte riktigt i kommuner som Kävlinge och Trelleborg, va? Men sedan får man ju inte glömma vad Göran Persson sade om Måååna.

http://sydsvenskan.se/skane/kavlinge/article321329.ece

Patrik sa...

"Aldrig någonsin gör vi oss beroende av ett parti som sverigedemokraterna, i någon politisk församling, någonstans någon gång, aldrig."

Nej men kommunister med 150 miljoner liv på samvetet, det har alltid gått och går fortfarande bra att vara beroende av.

Dessutom ljuger Sahlin.

S är beroende av Sd på olika sätt på olika håll, särskilt efter valet 2006. I min kommun Ängelholm hänger deras återremiss- och bordläggningsyrkanden på Sd. Utan vårt stöd når vänstern inte ens upp i den tredjedel (s.k. minoritetsskydd) som behövs för det.

Inget stort beroende kanske, men ett beroende som väljarna bestämt åt sossarna och som sossarna här är medvetna om. Hade det viktigaste varit att hålla borta Sd från avgörande beslut, skulle de förstås inte lagt återremissyrkanden överhuvudtaget.

Vi har sett flera av sossarnas återremissyrkanden beviljas eller skickas i soptunnan av mig och min fullmäktigekollega, beroende på hur vi bedömt dem.

Ett exempel ur verkligheten, apropos Sahlins snicksnackande.

Anonym sa...

En vän till mig hittade denna sajt - http://yaika.se

De ska sända Almedalen live

E Johansson

Unknown sa...

För det första samarbetar S/Mp med folk som kallar/kallat sig kommunister. Jag vet inte nog om Sd för att veta hur bruna de är, men de är knappast lika illa som kommunister (d.v.s. nazister).

För det andra bemötte du inte beskrivningen av verkligheten att med Sahlin och (S) skapat stora samhällsproblem.

Man undrar nästan om det är en strategi och inte inkompetens:

Ju fler fattiga, förstörda och eländiga människor -- ju fler säkra röster på vänstra halvan! Det förstör iofs livet för en massa människor, men ökar antalet vunna val...

Anonym sa...

Det är därför man inte ska rösta på (s) utan betydligt längre vänsterut. Iofs inte så svårt med tanke på hur höger de har blivit...