Och så var det det här med att ta ut sin examen...

1998 slutade jag studera vid Uppsala Universitet. I mitt CV angav jag en magisterexamen i arkeologi. Det gjorde jag fram till år 2005, då en vänlig själ meddelade mig att jag borde kanske ta ut min examen, innan jag kallade mig för filosofie magister. Sagt och gjort meddelade jag examensenheten vid Uppsala Universitet att jag ville ta ut min examen. En kort tid därefter, dimper det ner ett fint examensbevis (tjocka papper med vattenstämplar) inklusive en inbjuden till ett mingel för nyutexaminerade. Fast jag inte var direkt nyutexaminerad gick jag på minglet, där det serverades god mat och gott vin. Alla som var där fick vidare ett fint diplom. Mitt diplom är nu inramat (med guldram).
-
Under en period vid universitetet var jag också skuggdoktorand. Från institutionen fick jag intyg på de forskarkurser jag gått. Inga av dessa kurser är registerade centralt och därmed har jag heller inga forskarpoäng att visa upp.
-
Det verkar som om vår finansminister Anders Borg inte heller har tagit ut sin examen (AiP). Vår finansminister har vidare varit skuggdoktorand. Det är min enda förklaring till att det inte finns några intyg på Borgs forskarpoäng. Ett tips till Anders Borg är att ta ut sin examen. Bättre sent än aldrig.

Inga kommentarer: