Bruce Springsteen v. Melissa Etheridge

Svenskar är som galna i Bruce Springsteen. En rad sossar (bland annat Mona Sahlin, Håkan Juholt och Eric Sundström) älskar Bruce Springsteen. Många flator gillar också Bruce Springsteen. Springsteen har spelat i Sverige ett antal gånger och de som varit på hans konserter är lyriska. Någon som aldrig har spelat i Sverige är Melissa Etheridge, mycket tror jag beror på det svala intresset som Sverige har visat för henne.
-
Om man älskar Bruce Springsteen, så borde man logiskt sätt även älska Melissa Etheridge. Etheridge är ett stort fan av Springsteen och det märks även i hennes musik. Hon har vidare gjort covers av låtarna Thunder Road och Born to run. Springsteen och Etheridge har också spelat tillsammans och bland annat framför Thunder Road (se här och här).
-
Senast Etheridge fick en hit, var med låten I need to wake up, som hon skrev för dokumentären En obekväm sanning.
-
För er som blir nyfikna på Etheridge har hon gett ut en Greatest Hits-platta titulerad The road less travelled. Den finns billigt på bland annat Ginza. Dock saknas många av hennes bästa låtar på denna skiva, men det är en bra introduktion.
-
Hennes stora hit från 1988, Like the way I do, håller fortfarande! Jag gillar även Breathe jättemycket. Bruce Springsteen v. Melissa Etheridge - Etheridge vinner solklart!
-
Melissa Etheridge - hemsida.

3 kommentarer:

Chimairan sa...

Jag tycker nog det är dött lopp mellan Brucan och Melissa - mest för att jag gillar dem båda ungefär lagom mycket. Men Melissas album "Skin" knäcker ändå det mesta, det är riktigt najs =)

Anonym sa...

Gillade Springsteen fram till "Born in the USA"-plattan. Tills dess kändes han verkligen äkta. Allt han kläckt ur sig efter det har varit pretentiöst skit. "My city of ruins" till exempel, är så usel att jag ryser bara jag tänker på det.

Anna sa...

Håller med, Melissa vinner!! Det är så synd att hon inte är mer på tapetern i Sverige. Skulle vara så kul om hon kom hit och spelade...