Jag är så trött på svenssonrasister

Jag är inte rasist, men... och därefter kommer just rasismen över läpparna. Jag är inte homofob, men... och därefter kommer homofobin över läpparna.
-
Sverigedemokraterna har låtit håret växa och de klär sig numer i kostym. Deras förflutna i sverigepartiet och BSS är något de inte vill prata om. De kallar sin ideologi för nationalism och de har en blågul blomma som symbol. Deras propaganda, som delas ut på skolor och i trappuppgångar, är snyggt designad och ett hopkok av vänster- och högerideologi. Orden invandrare och invandring förekommer flitigt. De spelar på människors rädsla och okunskap.
-
Sverigedemokraterna är ett rasistiskt och populistiskt parti som slänger sig med siffror. Bland de mindre rumsrena sverigedemokraterna (framför allt på hemsidor och bloggar som uttalat är sverigedemokratiska) talas det fortfarande om rasblandning, bland mindre rumsrena sverigedemokrater spelas det fortfarande vit maktmusik. Utåt sett säger sverigedemokraterna att det är som vilket parti som helst, men det är att fara med osanning.
-
Jag har mött många svenssonrasister, som inte röstar på sverigedemokraterna, men förmodligen kommer att göra det, ju mer rumsrena sverigedemokraternas framtoning blir.
-
Varför kan aldrig rasister stå för att de är rasister?
-
Vad beträffar EU-valet, så spelar det ingen roll om de etablerade partierna bojkottar samarbete med sverigedemokraterna. Den sverigedemokrat som kommer in i EU-parlamentet är bland goda vänner nämligen. Han kan leka med de andra högerextrema partierna i Europa, som redan sitter i EU-parlamentet.
-
För att förhindra sverigedemokraternas framtida valframgångar i EU-valet, i kyrkovalet och i riksdagsvalet, krävs ett tvärpolitiskt samarbete! Utspel som vi ser från t.ex. Nyamko Sabuni och i dagens DN tror jag bara gynnar sverigedemokraterna. Dagens debattartikel, hade fått större genomslagskraft om alla riksdagspartier hade skrivit under artikeln.
-
Sverige, Sverige älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt
-
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
-
Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still
-
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
-
Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor
-
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
-
Kent, Sverige

3 kommentarer:

Roger Svensson sa...

Jag börjar också bli trött! Har man verkligen så dåligt med seriösa sakargument mot Sd:s politik att man fortfarande inte kan komma upp med någon bättre taktik än att vråla ”rasism” och rya om ”hot mot demokratin” (= hot mot socialdemokratin)? Nu har man nog ropat ”vargen” lite för många gånger för att någon skall ta det på allvar eller ens bry sig nämnvärt längre. Dessutom har ju ”rasist”-begreppet i sig urvattnats till att i stort sett omfatta alla som önskar en restriktivare invandringspolitik än dagens. Det framstår mer och mer som att de som är motståndare till Sd faktiskt inte har några konkreta sakargument att anföra och börjar bli desperata. Kanske börjar bli dags att släppa sargen och inse att det inte längre funkar att vråla ”rasism” utan att man faktiskt måste ta en seriös debatt med Sd i sakfrågor?

Att börja med något sorts ”tvärpolitiskt samarbete” för att hålla Sd utanför skulle bara gynna dem. De skulle ju då i praktiken bli de enda i opposition mot ”etablissemangets” maktfullkomliga ”riksdagsparti”.

Anonym sa...

Hela historien är ju larvig - alla partier tar ju ställning mot varandra.
Göran själv är ju en riktig lögnhals så honom kommer nog hela folket att ta en mycket bestämd ställning till!
Sedan kan jag ju ha förståelse för avisionen mot vad just SD står för.
Men grundläggande i en demokrati är att visa respekt för andras åsiker oavsett vad man tycker om dessa...

Anonym sa...

Både s och mp har tidigare lovat saker men inte hålligt dem. Dessutom är detta en nyhet var det någon som inte redan visste detta? SD 2010