Hur giriga kan arrangörerna för Stockholm pride bli?

Jag skrev i ett tidigare inlägg om hur dyr priden har blivit för enskilda hbt-personer. Att ha ett tält inne på området, som vi HBT-socialdemokrater har (tillsammans med övriga i We are family) kostar tusentals kronor. Inkluderat i priset för HBT-sossarnas tält är två utställningsband. Då jag och Jeanette är ansvariga för tältet, kommer vi att få dessa band. Eftersom jag visste att jag skulle få ett band, köpte jag ingen Dog Tag.
-
Nu visar det sig dock att utställningbanden endast gäller i Pride park. Jag får alltså inte komma in på seminariecentret om jag blott och bart har ett uställningsband. Tidigare år, har vi alltid kunnat komma in på Pride house med utställningsband, men i år är det no, no (har det möjligtvis något att göra med den nya ordföranden Jonah Nylund?).
-
Hur giriga kan de ansvariga för Stockholm pride bli?! Varför förvägra oss möjligheten att även komma in på Pride house? Jag kommer att missa en massa seminarier, då jag inte har råd att köpa en biljett i nuläget. Jag har redan fått betala 130 kronor för att vara med på invigningen av Europride.
-
Låt utställare och kontaktpersoner få tillträde till allt som en vanlig
Dog Tag ger tillträde till!
-
Även Kulturbloggen undrar om arrangörerna för pride har fått "storhetsvansinne":
-
Vad har det förresten tagit åt arrangörerna av Pride, har de fått storhetsvansinne.Men medan gårdagens opinionsjournalister slogs FÖR hbt-världens yttrandefrihet, slåss i dag hbt-världen MOT journalisternas yttrandefrihet. För att kunna ackrediteras som journalist krävs att man skriftligen förbinder sig att följa ett knippe regler, varav några är förståeliga och rimliga, medan andra inte är det.
Till de orimliga, och de som utmanar det journalistiska uppdraget, hör förbudet att utan att fråga om lov använda termer som man, kvinna, homo- eller transsexuell om de personer som intervjuas. (
Ur DN)
-

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag går på Euro-Hide istället. Det är för oss som inte vågar komma ut. Man får t.o.m ta med sig sin garderob och det finns inte en enda lätt lastbil att hyra på Statoil denna vecka. Alla är fullbokade.
I ett nedsläckt Globen samlas vi dagligen i totalt mörker och lyssnar på röster från andra smygisar.
Och det hela är gratis! *L*

Anonym sa...

Skulle man inte kunna säga att du är girig då också? ;)

För er som missat det så är det ingen i ledningen förutom den sm har hand om finanserna som får betalt. Resten av de som jobbar på pride jobbar gratis som volontärer. ;)

Har själv jobbat som parkvärd och med säkerhet. Om man skulle ta bort möjligheten att gå till Pride house för dem som jobbar på pride så skulle jag bli mer upprörd...

Saken är den att det är svårt att komma in på seminarierna för att intresset är så stort. Kanske är det därför man tagit bort möjligheten?

Calle Fridén sa...

Åh, även om de som jobbar gör det oavlönat ska man inte undervärdera att det är ett sätt att marknadsföra sig själv. Enligt egna källor är det inte alls så få av volontärerna som använder rätt mycket av sin tid att jaga visitkort, bli Facebookad och SMS:a - i hopp om att bli upptäckt.
När det gäller seminarierna - tja, inte var det nån rusning förra året, där jag var. Tyvärr är det många som enbart verkar vara där för just partyt och minglandet.

Anonym sa...

Calle, Jag förstår inte vad du menar med volontärerna? För att bli upptäckt?

Det är kanske bara de seminarierna jag var intresserad av då.