Pressmeddelande från HBT-socialdemokraterna

PRESSINBJUDAN Stockholm den 27 juli 2008

Nu samlar vi oss under ett tak och bildar HBT-socialdemokrater Sverige!

Måndagen den 28 juli 2008 kl 17.00 skrivs det både hbt-historia och socialdemokratisk historia! Då inleds nämligen en konstituerande kongress som bildar den första partipolitiska nationella hbt-nätverket, HBT-socialdemokrater Sverige. Kongressen leds av Marita Ulvskog, partisekreterare (s) och Ulla Lindqvist, vice ordförande LO.

-Det är fantastiskt att denna konstituerande kongress kommer till stånd efter år av arbete, redan 2003 kom den första motionen till HBTs i Stockholm, säger HBTs Stockholms ordförande Mia Sundelin

-Äntligen kan vi med kraft driva en socialdemokratisk hbt-politik nationellt och internationellt och låta lokalföreningarna vara just lokalföreningar, säger HBTs Göteborgs ordförande Olof Svensson

-Det är också skönt att veta att vi har rörelsen bakom i detta viktiga beslut och jag är så glad och stolt att ha Marita och Ulla som kongresspresidie, avslutar Mia Sundelin.

Kongressen består av totalt 9 ombud från HBTs Stockholm och HBTs Göteborg och kommer att bilda HBT-socialdemokrater Sverige samt välja en interimstyrelse, anta stadgar och övrig formalia. Efter den formella delen kommer det att vara ett mingel där det finns möjlighet att träffa den nya styrelsen med flera.

När: Måndagen den 28 juli, kl 17.00
Var: Partistyrelsen, Sveavägen 68, i Stockholm
Ni är välkomna att närvara.
För mer information och ackreditering ring Mia Sundelin på 0732-51 80 79 eller 070-755 44 23.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant initiativ. Men jag skulle nog hellre vilja se ett partioberoende dito mer styrt av HBT-folk själva. Känns mer som röstfiske när ett enskilt parti arrangerar nåt sånt. Men det är väl bättre än att ingen gör det antar jag.

Trots att jag är homosexuell så har jag tappat intresset för HBT-frågor. Skulle inte gå själv om jag hade chansen. Är rätt trött på Pride också. Men så länge folk känner att det bör diskuteras, så bör man fortsätta.

Calle Fridén sa...

Bra som fan! Det känns som både RFSL och Pride blitt medelklassiga och bekväma och väjer för att ta de jobbiga diskussionerna. Man orkar inte ställa regeringen till svars för långbänkandet i partnerskapsfrågan, och än mindre ens attackera de öppet homosexuella som nu skyggar från sin respektive valplattformer.
Naturligtvis kommer det här att irritera folk men samtidigt är det nog rätt väg att gå - det behövs ett perspektiv på HBT-frågorna som inte är Södermalmsfixerat, och det verkar ju RFSL har tappat bort ordentligt

Anonym sa...

Det s politiker misslyckas med är ju att visa på hur det fungerar i kontexten Sverige (sedan gammalt)=
1000 enheter ekonomi innan och vi idag har 1 milj och i framtiden 10 milj etc
Hur?
Resultatbaserad lön som driver utvecklingen
Sen sätter man ju (per automatik) en gräns för resten (kollektivavtal eller minimilön)
Kakan är stor nog så blir det ju lättare att sätta en bra och schysst och rimlig gräns

Dan ska ju nu har mer skattetryck än Sverige.
Utgifter?
Försäkrings- och sjukvårdssystemet?
Finns ju mkt där= överläkare 25% i sv (en del bra resultatbaserat men...)
Handel, sjöfart och resurser (mineraler, olja, naturgas etc)