En modern jämlikhetspolitik har framtiden för sig!

Kajsa Borgnäs (ordförande i S-studenter), Jon Larsson (språkrör Gröna studenter) och Carolina Lindkvist (ordförande Vänsterns studentförbund) har skrivit en artikel som är baserad på en partisympatiundersökning från SCB. Artikeln är publicerad på Brännpunkt/SvD:
-
Tillsammans har de röd-gröna partierna 70 procent av väljarsympatierna, mot borgerlig­hetens 26 procent. Mätningen speglar en massiv majoritet vänsterväljare bland landets studenter.
-
Studenterna i vårt avlånga land gillar inte den mörkblå politik som utövas från Rosenbad. Studenter gillar inte en omvänd Robin Hood-politik - Ta från de fattiga och ge till de rika. Studenter gillar inte vad den moderatstyrda regeringen gör med Sverige.
Studenter gillar inte orättvisor!
-----------------
Under strecket:
Bloggen Ekonomikommentarer skriver om det så kallade "utanförskapet".
Som många andra bloggare fortsätter bland annat Erik Laakso och Alliansfritt Sverige skriva om FRA-lagen. Kan verkligen regeringen fortsätta blunda för det massiva motståndet mot FRA-lagen? Tror de att debatten kommer att dö ut? En hälsning till Fredrik Reinfeldt & Co. - Bloggosfären ger sig inte!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, för resten av befolkningen bara älskar orättvisor.

Anonym sa...

Sveriges befolkning, inte minst dess medelklass, är hjärntvättad i kommunism, från dagis ända till universiteten så inympas befolkningen i dess idéer. Riksdagens partier är egentligen bara olika aspekter på samma sak - kommunism/socialism. Ingen ifrågasätter välfärdsstaten.

Detta kommer att bli Sveriges och Västvärldens död: självföraktet för den egna kulturen, avskyn av det som gjorde Västvärlden den främsta civilisationen och även sympatin för de krafter som vill utplåna Västvärlden och därmed även Sverige: islam och kommunism/socialism.

Anonym sa...

Varför ifrågasätta något som är bra för en hejdundrande majoritet av befolkningen?

Och det heter "avsky för", inte "avsky av". Hedra din kultur genom att stava dess språk ordentligt, högerpojk!

Anonym sa...

Jag gillar inte orättvisor heller. Därför skulle jag aldrig rösta på de röda...

Skulle hellre inte rösta alls.

Alexandra Einerstam sa...

Hjärtat sitter till vänster och är rött! Det har inte om någon "hjärntvätt i kommunism".

Anonym sa...

Tyvärr tror många studenter att en högskoleexamen automatiskt leder till ett välbetalt jobb. Riktigt så enkelt är det inte. Därför är den satsning som sossarna gjorde på kvantitet under 90-talet fullständigt misslyckad. Många missleddes till att tro att bara de läste på högskola skulle de få ett jobb. Dock är högskolestudier så mycket mer än bara själva studierna. Det syftar till att utveckla intellektet och skapa nätverk som man sedan skall kunna få användning av i yrkeslivet.

/Dexter

Anonym sa...

Vad grundar artikelförfattarna sina siffror på? Vilka har dom frågat? Grundar sig statistiken på kårvalen så är det ju ett skämt eftersom valdeltagandet var försvinnande lågt och det var nästan uteslutande studenter med vänstersympatier som röstade, påhejade av sina rosenkindade kamrater. Det hela verkar vara ett skott i luften.

Anonym sa...

Mitt hjärta sitter till höger och är blått för att jag är ond. Det är därför jag röstade på folkpartiet och inte kan tänka mig att rösta på sossarna, menar du?

Låter som hjärntvätt, Alexandra. När du inte kommer med mer än känsloargument så är det endast hjärntvätt.

Nu har högern klantat med halvfärdiga förslag och FRA. Att svartmåla folk för att dom inte röstar på en är taktik som Mugabe gillar, och han tycker ju att han är socialist också.

Socialism står alltså automatikt för jämlikhet?

Anonym sa...

Det är väl inte så konstigt.

Studenter lever ju på den socialdemokratiska staten.