Vad är det som händer i vissa EU-länder?!

500 kvinnor dör varje dag i sviterna efter illegal abort, nyfödda barn hittas i soptunnor... Ja, jag har bloggat om detta tidigare, men nu är det Litauens tur att diskutera en ny abortlagstiftning, som skulle innebära ett totalt abortförbud.
-
100 ledamöter i EU-parlamentet vill att majoriteten i Litauen säger nej till ett abortförbud (SvD). Det är bra anser jag, men räcker det? Kommer Litauen att lyssna på 100 EU-parlamentariker?
-
Vi talar om mänskliga rättigheter, om kvinnors rätt att bestämma över sina kroppar. Om något land inom EU vill ha ett abortförbud, så anser jag att det är grund för "uppsägning av medlemskap i den Europeiska Unionen".
-
My body, my choice!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mer lögner ljuger är allt ni gör. Överdrivna påstpåenden om antalet kvinnor som dör på grund av illegala aborter med mera. Det är snarare 500 som dör om året och kanske 1000 av illegala aborter.

Men aborternas främsta offer är de ofödda barnen som alltid dör vid aborterna. Men att miljontals ofödda barn dör på grund av aborter tycker väl ni bara är bra.

Nej vi måste bygga ett nytt Sverige utan HBT sossar och där livet skyddas för alla.

Alexandra Einerstam sa...

Min första reaktion var att radera ovanstående kommentar, inte på grund av åsikten utan av sista stycket: "bygga ett nytt Sverige utan HBT sossar" (alla har ju rätt till sin åsikt)... men så tänkte jag om... Om en abortmotståndare tar sig tid att läsa mitt inlägg OCH kommentera detta, förtjänar kommentaren att stå kvar, trots att det står att allt vi gör är att ljuga. Kommentaren kvarstår.

Johanna Graf sa...

Hej gumman!
längesedan! Saknade dig i vakten när jag besökte riksdagen idag. Var jobbar du nu?

Anonym sa...

Sedan när blev abort en mänsklig rättighet?

Vi kan ha olika uppfattningar om abort, men att upphöja det till en mänsklig rättighet är ganska svårt att motivera med den filosofi som ligger bakom idén om de mänskliga rättigheterna.

Däremot är det inte särskilt svårt att motivera att det är en mänsklig rättighet att slippa bli aborterad.

Kalle sa...

"Att förbjuda aborter helt är ett steg bort från ett jämställt och bra samhälle. Kvinnor måsta ha rätten att själva bestämma om de vill föda eller inte. Och alla barn har rätt att födas till ett liv där de blir älskade. Utan fri och legal abort skulle så inte vara fallet. Det skulle födas många oönskade och oälskade barn, med sociala problem som följd.”

Den tesen är vi alla bekanta med. Men den måste omvärderas. Eller åtminstone måste vi våga ifrågasätta den.

För tänk om den inte stämmer! Tänk om det finns något logiskt, moraliskt eller praktiskt FEL på det resonemanget!!

Oönskade barn… säkert minst hälften av de snillen som drivit på mänsklighetens intellektuella och kulturella mognad har varit “oönskade”. Bör man döda någon bara för att den är “oönskad”?? Vad är det för moral egentligen!

Sedan när fick “fri och legal abort” föräldrar att önska och älska sina barn mer?

Nej, det stämmer inte.

Borgar aborträtt för jämställdhet?? Jämställdhet kanske är önskvärt, men abort tillför absolut inget i den frågan, tvärtom. Hur jämställt är det mot en människa att döda henne innan hon ens är född?

Slutligen tesen: “Kvinnor måsta ha rätten att själva bestämma om de vill föda eller inte.”

Varför det?

Sex är en magisk, helig kraft, större än oss människor - inget banalt lördagsnöje! “Rätten över sin kropp” har varje människa, även varje kvinna - till dess att hon ger frånsäger sig denna rätt. Och det gör hon i samma ögonblick hon tillåter en fertil man att tränga in i denna sin kropp. Allt allat är illusion och håller inte i verkligheten.

Därför kommer vår “jämställdhetstes” att behöva ifrågasättas och rentav omvärderas.

Nu begränsar vi aborträtten.

Sedan 1975 har svenska kvinnor aborterat 1 miljon svenskar.

Detta är ett kollektivt självmord.

Det kanske inte var en bra ide att ge kvinnorna all makt?

Vad bör göras?

För det första:
Om mannen vill föda barnet skall abort ej beviljas.

För det andra:
Begränsa aborträtten till 4 veckan.

För det tredje:
Inför 12% extra skatt till barnlösa