"Vi tror på segregation"

...Det säger Nationaldemokraternas ledare Marc Abramsson i SvD. Abramssons parti vill starta en förskola i Södertälje som är helsvensk. Jag undrar vilken definition han har för "helsvensk". Hur många generationer tillbaka skall han gå för att ett barn är helsvenskt? "Nej, tyvärr måste vi avslå din ansökan - jag ser att ditt barn har några droppar vallonblod i sig".
"Vi vill förmedla svensk kultur och svenska traditioner" säger Abramsson vidare. En uppmaning till denne initiativtagare är att se alla avsnitt av Världens modernaste land - men världens osäkraste folk?
Kommer nationaldemokraternas förskola att fira halloween? Hur kommer julen att se ut på denna förskola?
Jag är vidare nyfiken på vilken mat som kommer att vara tillåten. Många barn tycker inte om sill och spaghetti bolognese måste ju vara uteslutet på grund av maträttens ursprung. Ingen spaghetti, ingen ketchup, absolut inga köttbullar, fast vi kan ju kalla dem för svenska köttbullar, då ordnar det sig. Vi kan lägga till "svensk" framför det mesta. Då kan det ju till och med serveras svensk kebab och svensk pizza.
Sydafrika avskaffade apartheid i början på 90-talet, men Abramsson vill uppenbarligen införa systemet i Sverige, hm...
Men låt för all del (Nd) starta en etnisk, helsvensk förskola. Det är nämligen så att även (Nd) måste följa skollagen (som innebär bland annat att förskolor skall vara öppna för alla), vilket Abramsson även påpekar i artikeln (men hans undertext är en annan) so go right ahead...
(Och jag nynnar på Kents låt Sverige och undrar om jag verkligen, verkligen menade det där sista stycket...)
Sverige, Sverige älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor

15 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Ehh, inte för att nd någonsin har några bra idéer (denna inkluderad), men du kanske skulle prova att läsa artikeln innan du går lös i din blogg? Tom nd har fattat att man inte får utestänga folk från en förskola pga etnisk tillhörighet, det är inte det de vill göra.
"- Man får ju inte neka någon men jag har svårt att tro att det finns en sådan önskan hos invandrare."
Så att raljera om apartheid och vallonblod är lite väl fånigt...

Alexandra Einerstam sa...

För vetskap har jag läst artikeln (och undertexten)och som du anonym så riktigt påpekade har t.o.m. nd "fattat att man inte får utestänga folk" - men om de finge, skulle de göra det och det är undertexten i mitt blogginlägg. Därav hänvisningar till vallonblod och apartheid...

Skuncke sa...

Du kanske inte har märkt att det finns skolor, förskolor och dagis för t ex enbart muslimer eller sjukhem för endast judar.

Vari ligger skillnaden menar du?

Alexandra Einerstam sa...

Skillnaden ligger i begreppen segregation och integration.

Skuncke sa...

jaha, du menar att skolor för enbart muslimer som utestänger svenskar och har all undervisning på arabiska är integrerande?

Det du beskriver är omvänd rasism, dvs du vänder rasismen mot det svenska folket som skall ha färre rättigheter och ett lägre värde än de mångkulturella.

Det kallar jag smuts.

Anonym sa...

Konstigt att det blir sant liv nar det pratas om en svensk skola.

Horde inget om detta nar muslimska eller andra etniska gruppers fri-skolor oppnades.

Snacka om dubbelmoral och diskriminering mot svenskar.

Alexandra Einerstam sa...

Det finns inget som heter "omvänd rasism" antingen är det rasism, eller så är det inte rasism.

Skuncke sa...

Då säger vi att du ger uttryck för rasism mot svenskarna då eller skaffa dig en ordlista.

Skuncke sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Omv%C3%A4nd_rasism

Som sagt tänk först och tala sedan.

Alexandra Einerstam sa...

Vill skuncke inkräkta på min yttrandefrihet? Om jag i så fall talar först och tänker själv, så är jag som människa fri att göra det. Håller du inte med? Jag respekterar din åsikt/dina åsikter skuncke, det gör jag verkligen, vore bra om du respekterade mina.

Anonym sa...

Nu ar det ju faktiskt sa att de som oppnar en friskola(+90%), vare sig det ar ND eller nagon annan - religios el. etnisk mm, har for avsikt att sammla likasinnade.

Faktum kvarstar, sa fort en svensk vill varna om sin identitet kommer dessa rasist papegojor ut och skraller.

Saken ar ju den, tycker du nu att inte ND skall fa ha en skola och varna om sin identitet,sprak osv ar DU ju faktiskt en rasist

Krassman sa...

Alexandra: Vad är det nötter du drar till dig kan man undra. Skolor enbart för Muslimer, öhhh....finns det svenskar som är Muslimer kanske. Sitter nationaliteten i religonen nu oxå? Värna om ND:s identitet? värna om språket? Hoppas att man även i ND:s värld skall följa skolplanen som skolverket kräver. Då är det Svenskaundervisning som gäller, precis som i alla andra skolor. Skuncke och Peter: Titta gärna in på min blogg och visa er okunnighet så jag får upp pulsen lite.

Anonym sa...

Krassman du visar tydligt DIN okunskap.
1. det finns flera skolor for muslimer - givetvis, precis som ND forstar oppna for alla , men i realitet endast muslimer gar dar och inte talas dar mycket svenska inte.
Skollagen sager en sak - verkligheten ar helt annorlunda
2. det finns manga svenskar som ar muslimer.
3. forstaende har du svart for - vad peter menar om ND och identitet ar givetvis svenska - hur dum far man bli igentligen Krassman.

Anonym sa...

Jag tror stenhårt på segregation och vallgravar, lite "vi håller oss på vår sida av linjen och så håller ni er på er sida av linjen". Om alla höll sig inom sina linjer utan att störa andra så skulle vi inte ha några problem.