För regeringsfridens skull

Jag förundras över vad Moderater, Centerpartister och Folkpartister gör (eller inte gör) bara för att behaga det minsta partiet, Kristdemokraterna, i högeralliansen. De verkar göra allt för att bevara regeringsfriden. Vi sossar kallar ofta regeringen för "den moderatstyrda regeringen". Det är fel, det är ju Kristdemokraterna som styr.
-
Nu, när den besvärliga frågan om en könsneutral äktenskapsbalk är löst (märkväl inte tack vare eller på grund av regeringens hantering eller ickehantering av frågan), verkar det som att det nu får räcka med "radikala" reformer för högeralliansens del. De orkar inte tampas ytterligare en gång med det lilla partiet.
-
Det finns nämligen ytterligare frågor där sex av sju riksdagspartier säger ja, men Kristdemokraterna säger nej. Viktiga frågor som offras för regeringsfridens skull!
-
En sådan fråga är till exempel insemination för ensamstående kvinnor. Åsa Petersen skrev i gårdagens Aftonbladet en excellent ledarkrönika. Hon skriver skriver bland annat:
-
Kristdemokraterna tvingas acceptera en könsneutral äktenskapslag. Nu verkar ensamstående, barnlängtade kvinnor få betala priset. Riksdagens socialutskott vill inte ge ensamstående kvinnor rätt att inseminera, trots att bara Kristdemokraterna säger nej. Det finns tydligen en gräns för hur mycket allianspartierna vågar bråka med Kristdemokraterna. Självklart borde ensamstående kvinnor få rätt att inseminera. Förbudet är en rest av en lagstiftning byggd på
tvåsamhetsnormen. Kvinnor som lever med varandra har redan rätt inseminera. Ensamstående har redan rätt att adoptera. Ensamstående kvinnor offras för Kristdemokraternas skull. De längtar tillbaka till ett samhälle som inte längre finns. Det är tack och lov länge sedan heterokärnfamiljen var människors enda alternativ. Men politiken fortsätter att stigmatisera ensamstående kvinnor. Det är sorgligt.

-
Ja, det sorgligt att Kristdemokraterna styr den politiska agendan (bland annat) på bekostnad av ensamstående kvinnors barnlängtan.
-
Tidigare inlägg:
Insemination för ensamstående
-
Uppdatering 1/3: Nu har till och med Expressen skrivit en bra ledare i samma ämne (*kors i taket*).
Under strecket:
Läs gärna Roger Wilsons artikel Homorörelsens blodiga hämnd som handlar om Harvey Milk och The White Night Riots.

Inga kommentarer: