Framtidens valstuga - en kaffebuss?

I gårdagens inlägg om framtidens valstuga så saknade jag en cool kaffemaskin i valstugan. Som kampanjledare för Enskede-Årsta-Vantör och ombudskvinna för S-kvinnor i Stockholm så tänker jag mycket på hur vi ska göra för att nå ut till människor om det så må vara kampanjer, valrörelser, seminarier eller föreläsningar. Om vi ska engagera de medlemmar vi redan har och rekrytera nya, krävs det nytänk.
-
Att dela ut flygblad och pissljummet kaffe medan man fryser häcken av sig på ett folktomt torg är något jag skyr som pesten. Att stå och blockera tunnelbaneingången och dela ut flygblad när det är rusningstrafik är också kontraproduktivt. Läs till exempel mitt inlägg Dörrknackning, torgmöten, telemarketing, flygblad... Det är fler partikamrater än jag som drar sig för att offra en kall, regnig och blåsig lördag eller tidig vardagmorgon för verksamhet som i slutändan inte ger så mycket.
-

Min dröm är en kaffevagn eller en kaffebuss och det har jag skrivit om tidigare:
-
Sluta stå vid tunnelbanans ingång och vifta med papper. Vi resenärer blir bara irriterade! I dagens samhälle vill de flesta uppsöka information på egen hand. Nej, stå hellre en bit bort med en kaffevagn. Servera kaffe (helst latte och cappuccino, rättevisemärkt naturligtvis) i coola pappersmuggar, röda och vita, med en litet s-märke och ett politiska budskap tryckt på koppen.
-
Jag vill också ha en öppen valstuga som gör det omöjligt för vissa partikamrater att förvandla valarbete till "klubben för inbördes beundran". Jag vill ha en valstuga som är inbjudande och som får människor att känna sig välkomna.
-
Min vurm för de nya medierna har nog inte gått någon förbi, så dessa tar jag inte upp i detta inlägg, men jag vill att alla följer Karin Bergs uppmaning.

1 kommentar:

P-A Jonsson sa...

Jag ställer mig till 100% bakom dina idéer! Jag har själv gjort samma reflektioner.
De gamla verktygen funkar inte längre.