Ebbe The Movie


De senaste dagarna har jag sett inslag om Ebbe Carlsson apropå filmen Ebbe The Movie (av Karin af Klintberg och Jane Magnusson).
-
Jag har sett en journalist ansätta Ebbe Carlsson beträffande Carlssons sexuella läggning. Det var fruktansvärt att skåda och detta skulle inte kunna ske idag.
-
Dock är det viktigt att komma ihåg att Ebbe Carlsson-affären utspelade sig för drygt 20 år sedan. Attityderna gentemot homosexualitet har förändrats på mycket kort tid. Om denna affär hade utspelat sig idag, hade Carlsson sexuella läggning varit oviktig. Då, på 80-talet, ansåg vissa att den var grundläggande.
-
Expressen, SvD

Uppdatering: Enligt kommentar av Tingeling så är journalisten som intervjuade Carlsson Jan Scherman, numer verkställande direktör för TV4-Gruppen.

3 kommentarer:

Tingeling sa...

Jag såg också den där intervjun. Och hörde att det var TV4-chefen Jan Scherman som gjorde den.

Jag hoppas att du har rätt i att det vore oviktigt i dag, men jag är inte säker. Det skulle inte vara okej att vara uttalat homofobisk men fördomarna har tyvärr inte dött ut.

Alexandra Einerstam sa...

Tingeling - men attityderna har ändrats mycket, men visst... fortfarande ökar hatbrotten och visst finns det homofober, men det har hänt mycket på 20 år. Detta år får vi en könsneutral äktenskapsbalk och förändringarna till det bättre fortsätter!

Tingeling sa...

Ja, jag är verkligen inte den som vill vara pessimistisk! Utvecklingen går absolut framåt, åtminstone i Sverige. Bara att kämpa vidare.