Våldtäkt som vapen (Del II)


Kvinnor som väntar på behandling på Panzisjukhuset. Foto: Paula Allen
-
Ett oerhört välförtjänt Palmepris skriver Sanna Rayman på Ledarredaktionens blogg om Palmepristagaren Denis Mukwege. Rayman skriver även:
-
Slutligen ett tips om ett inslag som visades på CBS 60 Minutes för en tid sedan om Denis Mukwege och kvinnornas situation i Kongo. Det är ett mycket obehagligt reportage på alla sätt och vis, men väl värt sina 13 minuter. Se reportaget här.
-
Jag skrev tidigare ett inlägg som heter Våldtäkt som vapen och gick även på seminariet. När Dennis Mukwege berättar om olika gruppers metoder för att tillförskansa kvinnor mest skada, gör det ont i mig och jag mår illa. Jag vill helst resa mig upp och lämna seminariet. Jag stannar dock kvar och lyssnar på Mukwege, när han berättar att han till och med kan se vilken grupp som våldtagit. En grupp har specialiserat sig på att skjuta sönder kvinnors könsorgan. Deras metod går inte ut på att döda kvinnan, utan att utsätta kvinnan för maximal skada. Lyssna även på SR:s inslag om Dennis Mukwege. Jag beundrar verkligen Mukwege för hans arbete.
-
Läs även om en annan eldsjäl - Monika Hauser - Right Livelihood-pristagare
VDAY STHLM 26 APRIL

Inga kommentarer: