Men, Mellin!

Socialdemokraterna är det största partiet i Sverige. Därför finns det förträdare för kärnkraft och mot kärnkraft inom SAP. Vi socialdemokrater (ja, vi som är mot kärnkraft kanske jag ska skriva) har ett arbete framför oss vad beträffar kärnkraften och det är att bilda opinion mot kärnkraft. Vi kan inte, i likhet med Mauderaterna, sätta upp fingret i vädret och känna åt vilket håll det blåser. Ja, inte vi ägna oss åt opinionsbildning med hjälp av partipiskan som vi har sett exempel på hos moderaterna och nu hos Mauderaterna (Expressen):
Fyra timmars partipiska tog hårt på vissa. - Hon piskade oss att fixa detta, att visa enighet här och nu. Ett par av ledamöterna började gråta, säger en Centerledamot.
-
Det räcker med fakta i det här fallet.
-
Vi har rapporter från Tyskland som pekar på att barn som bor nära kärnkraftverk, har större benägenhet att utveckla cancer. Uranbrytning, varför sker den inte i Sverige? Vi har många uranfyndigheter i Sverige, så varför importerar vi uran till Sverige? Jo, för att människor dör av att bryta uran och miljöförstöringen är katastrofal. Är vi så in i norden kallsinniga att vi ska köpa uran från andra länder, så att vi i Sverige slipper se konsekvenserna av uranbrytningen?!
Det högaktiva, långlivade kärnavfallet måste förvaras på ett mycket säkert sätt under tusentals år, ska vi lämpa över detta till kommande generationer?!
-
Behöver jag skriva Three Mile Island eller Tjernobyl för att folk inser att vi inte längre kan satsa på kärnkraftverk? Those who can't remember the past, are condamned to repeat it!

object width="425" height="344">
Aftonbladet

1 kommentar:

Tobias sa...

Jag ar fortfarande en av dom som tycker socialdemokraterna har varit dom som varit dom som vant kappan efter vinden mest. Privatiseringen har ju varit nagot som sossarna sagt sig vara emot, och skolan har man bara kommit med politiska slagord och inga losningar.

Att man dessutom gor sitt basta for att inte se att alla akademiker inte blir superrika for att det skulle krackelera retoriken far mig att bara tro att det ar Socialdemokraterna som hycklar.

Speciellt nu nar sossarna kommer med massor med forslag som dom aldrig kommer kunna finansiera.

Om sossarna kommer till makten 2010 sa kommer Mona ta ihjal resten av fortroendet som svenska folket har for sossarna.

Jag tycker det mest allvarliga i det har fallet ar att Maud inte lyssnade pa sitt parti. Jag har valdigt svart for den har retoriken dar man vill visa sig battre an andra. Den ar bara oarlig.

Sossarna har ingen sjal langre. Ingen vilja och inga visioner. Kanske ar det darfor den har sortens retorik ar det enda dom har kvar.

Mauderater, orattvisa, Stureplanscenter och nyliberalism har basunerats ut sa att det inte finns nagon trovardighet langre.

Jag tyckte Maud forklarade ratt bra varfor hon gick med pa den nya linjen. Varfor ska en omrostning som var 30 ar sedan diktera vara liv idag?