Upp- och nervända världen

Moderaterna är som en flaska klorin: mörkblå, frätande och farlig.
Eric Sundström

Jag var redan på dåligt humör när jag vaknade i morse, men när jag läser om kristdemokraternas tårtkalas på Drottninggatan igår, då de firade (!!!) vårdnadsbidraget, ville jag kräkas.
-
Sedan läser jag i Metro att moderaterna är sura över att förslaget med prideflaggor på SL-bussarna under Europride kom från en sosse. Moderaten Christer G. Wennerholm säger till Metro: Vi har varit överens över blockgränserna om att visa vårt stöd för Europride. Ja, det har vi, men Wennerholm kan väl ändå ge Lars Dahlberg cred för ett bra, konkret förslag?
-
Vi sossar gnäller inte över att moderaterna har snott hela vår idé med blå och röda staplar. Vi använde denna teknik för att visa på orättvisor.
-
Tror moderaterna (med sin von Oben-syn) att folket går på deras kampanj? På stationen Rådmansgatan, där jag klev av i morse, hade moderaterna fläkt upp två gigantiska affischer om Vårdslakt Stockholm. Den ena affischen visar en röd pil som pekar ner och under pilen står det
- 2 vårdcentraler. Den andra affischen visar en blå pil som pekar uppåt och under pilen står det + 40 vårdcentraler. Hur många köper det budskapet?! Vi vet vad som händer här i Stockholm! Vi vet hur många närakuter som läggs ner, hur mycket budgetpengar som vårdcentralerna har förlorat i och med Vårdslakt Stockholm.
-
Att moderaterna säger en sak här i Sverige, t.ex. "vi värnar den svenska modellen", "vi är för kollektivavtal", "vi är för den svenska arbetsrätten" och gör en helt annan sak när de sitter i EU-parlamentet, blev jag varse om i Bryssel och även igår när jag var på en regional konferens om EU.
-
Moderaterna använder sig utav EU för att rasera den svenska modellen! I Sverige är retoriken ljusblå, men i EU-parlamentet sitter banne mig de "gamla" moderaterna och de är mörkblå.
-

1 kommentar:

Anonym sa...

"Moderaterna är som en flaska klorin: mörkblå, frätande och farlig."

Hur var det med påhoppen som du tyckte var så fel? Gäller det bara sossarna. Är dom fridlysta?